Fire eliteserielag utslått i cupen

Eliteserielagene Brann (1-2 for Mjøndalen), Hønefoss (1-2 for Alta), Viking (2-4 for Bryne) og Aalesund (2-4 for Ranheim) røk alle ut av fotball-NM onsdag.

Molde berget seg med et nødskrik, og trengte straffesparkkonkurranse for å holde regjerende cupmester Hødds fingre borte fra årets cupfat. De åtte første straffene gikk i mål, men deretter fulgte fem bom på rad før Daniel Chima Chukwu scoret og sendte Molde videre.

Viking, som ligger på 3.-plass i eliteserien, fikk tøff behandling av naboen. Et effektivt Bryne ledet 2-0 til pause etter scoringer av Aram Khali og Oddbjørn Skartun. Kvarteret ut i 2. omgang økte Bryne til 3-0 på straffespark. Joan Simin Edmundsson og Johan Lædre Bjørdal reduserte i løpet av ett minutt sju minutter senere, men Skartun ordnet 4-2 på Viking stadion med sitt annet mål for dagen.

Brann har vunnet alle sine hjemmekamper i eliteserien, men gikk på en stygg smell mot 1.-divisjonslaget Mjøndalen.

Hjemmelaget tok oppskriftsmessig ledelsen ved Martin Pusic 14 minutter ut i 1. omgang, men det var Mjøndalen som tok seg til 2. runde etter to raske scoringer av Pål Alexander Kirkevold i 2. omgang. Det siste kom på straffespark.

Alta slo ut Hønefoss med 2-1 hjemme i Finnmarkshallen. El Hadji Sega scoret det første omtrent straks etter kampstart, og 2-0 kom i det 87. minutt ved Dag Andreas Balto. Arnor Adalsteinsson reduserte like etter, til ingen nytte. (©NTB)