tortorella (Foto: AFP)
tortorella (Foto: AFP)

Zuccarello-sjef fikk sparken

New York Rangers har kvittet seg med omdiskuterte John Tortorella.

OSLO (TV 2 Sporten): Det melder New York Rangers på sin Twitter-konto onsdag kveld.

– NYR har frigitt John Tortorella fra sin trenergjerning. Flere detaljer følger, skriver Rangers.

NHL-klubben tok seg til sluttspill denne sesongen, men røk mot Boston Bruins i kvartfinalen. Rangers tapte de tre første kampene og klarte aldri å reise seg.

– Vi var trege i denne sluttspillserien. Dette er et helt annet lag enn Washington Capitals og vi kom ikke på det nivået vi trengte å være på. Jeg så laget vårt kjempe i kveld, men sånn er det. De er et bedre lag og fortjente å vinne, sa Tortorella etter det som viste seg å bli hans siste kamp som sjef.

Tortorella har ledet New York Rangers i 363 kamper fordelt på de siste fem sesongene, men har ofte blitt kritisert for sin defensivt orienterte spillestil.

Mats Zuccarello Aasen ble helten tilbake til NHL-klubben denne våren og har vært klar på at han ønsker å fortsette i Rangers. Oslo-gutten er en såkalt «restricted free agent» etter denne sesongen, noe som betyr at Rangers i utgangspunktet eier han også ut neste sesong. Men dersom han ikke skulle bli tilbudt en ny kontrakt, står han fritt til å gå til en annen NHL-klubb.

– Jeg har lyst til å spille i Rangers også neste sesong, men jeg får ta det som det kommer. Jeg finner et sted å spille uansett, har Zuccarello uttalt til TV 2 Sporten.