lsk (Foto: Scanpix)
lsk (Foto: Scanpix)

Flytter hatkamp i frykt for fyll og bråk

LSK-VIF går søndag ettermiddag, og ikke lørdag kveld, etter ønske fra NFF og politiet.

OSLO (TV 2 Sporten): For første gangen i historien har Norges Fotballforbund og politiet flyttet en Tippeliga-kamp – i frykt for supporterbråk.

Lillestrøm – Vålerenga er flyttet fra lørdag kveld til søndag ettermiddag 30. juni – mot supporternes vilje.

Stygge scener utspant seg sist Vålerenga møtte Lillestrøm – nå tar Norges Fotballforbund et historisk grep for å unngå supporterbråk når erkefiendene møtes om måned.

– Grunnen til endringen fra lørdag til søndag er hensynet til sikkerheten. Politiet har gjort sin vurdering, en vurdering som fotballforbundet støtter, sier NFFs informasjonssjef Svein Graff.

Les også: Ultras Felt C til TV 2: – Vi har ikke tilknytning til kriminelle miljøer

Bråk på Grorud
Cmore ønsket å sende prestisjekampen lørdag klokken 18, men NFF og politiet på Romerike nektet – og krevde avspark søndag 30. juni klokken 1530.

Det tror Kanari-Fansen vil sørge for færre tilskuere.

– Det beste tidspunktet er klokken 18, mener Kanari-Fansens leder Kenneth Kvebek.

Artikkelen fortsetter under bildet!

bengal
bengal

At bråkmakere fra de to klubbene slåss under en cupkamp mellom Grorud og Lillestrøm 2. mai, har bidratt til å øke trusselnivået.

– Den typen episoder som vi hadde i cupen er selvfølgelig noe vi må ta på alvor. Derfor gjør vi også noe med kamptidspunktet nå, påpeker Svein Graff.

Uenige
Avgjørelsen om å flytte kampen blir tatt dårlig i mot blant både Lillestrøm- og Vålerenga-supportere.

– De som eventuelt vil bokse gjør nok antagligvis det likevel, og de som vil drikke nok klarer det likevel. Enten får du gå «all in» og gjøre som i England – og kjøre match klokka 12. Eller så får du heller bare droppe det, sier Klanens talsmann Svein Erik Bakke.

– Man må bare ta forholdsregler, så skal det ikke være noe problem å arrangere kamper, mener LSK-supporternes leder.

– Så lenge det er en dialog gående, så er jeg ikke bekymret. Men det som foregår på Lillestrøm blant annet – hvor det er null dialog – det er ikke bra, sier Bakke.

Kenneth Kvebek mener at Bakke heller bør rydde opp i egne rekker før han uttrykker bekymring over at Kanari-Fansen ikke har dialog med casuals-elementene i Lillestrøm.

– Det ser vel ikke ut som om Vålerenga har så mye suksess med det. Se hva som skjedde på Grorud, sier Kvebek – og sikter til episoden der Vålerenga-sympatisører dro på kamp for å bråke med LSK-tilhengere.