klopp (Foto: AFP)
klopp (Foto: AFP)

Sjekk onsdagens fotballrykter: – Dortmund vil hente Bayern-duo

Og Crystal Palace henter Real Madrid-spiss. Få med deg ryktebørsen!

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Følg overgangene i vårt overgangssenter – 24 timer i døgnet!

TV 2 Sporten fortsetter å levere overgangsrykter selv om overgangsvinduet er stengt.

Nå er sesongen over i store deler av Europa, og klubbene er forlengst i gang med planlegging av neste sesong. Selv om det fortsatt er lenge til vinduet åpner, så starter Silly Season for alvor nå.

Bayern München har allerede bladd opp rundt 281 millioner norske kroner for å hente Mario Götze fra Borussia Dortmund - lørdagens finalemotstander på Wembley.

Så sent som mandag bekreftet agent Cezary Kucharski at også Robert Lewandowski nå nærmer seg den tyske giganten, men nå har Dortmund tydelig sett seg lei på at Bayern snapper klubbens største stjerner.

Bild skriver onsdag at Jürgen Klopp nå viser interesse for Bayern-duoen Mario Mandzukic og Xherdan Shaqiri. En eller begge kan bli involvert i en byttehandel dersom Lewandowski ender i München, men avisen mener å vite at Pep Guardiola ønsker å beholde på Mandzukic og Shaqiri som begge har kontrakter til 2016.

Kanskje er ikke Gareth Bale så hjemmekjær som alle vil ha det til. Og det er vel ikke uten grunn at det nye kontraktsforslaget fra Tottenham til stadighet blir oppjustert økonomisk. For nå har waliserens agent Jonathan Barnett åpnet kjeften og uttalt til Marca at Bale slett ikke ville være uinteressert i å snakke med Real Madrid dersom det skulle komme et bud på bordet. Men han var klar på at Bale ville koste mye mer enn Neymar gjorde da han gikk til Barcelona. Penger pleier ikke være noe problem for Real Madrid dersom de virkelig ønsker en spiller.

Les også: Laudrup i konflikt med Swansea-topp
Les også: Keane skal lede Irland mot England

Barcelona er ikke ferdig med å gjøre livet surt for Jose Mourinho. Nå ønsker de å stikke av med Chelseas største og mest skinnende diamant før portugiseren får sjansen til å begynne å pusse på den. Katalanerne vurderer ifølge El Economista et heftig bud på Juan Mata. Barca skal være villig til å bla opp 150 millioner kroner og hive inn chileneren Alexis Sanchez for å få Mata tilbake til Spania.

Mourinho på sin side ønsker å si takk for sist til Arsene Wenger. Arsenals franske manager viser nok en gang at han må ha skotske gener, for han nekter å betale det Fiorentina krever for Stevan Jovetic. Daily Express skriver at Mourinho nå har montenegrineren øverst på sin shoppingliste. Og er det en ting Chelsea-eier Roman Abramovitsj ikke gjør, så er det å prute. Han betaler det han må for å få spillere til klubben.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DYR MANN: Stevan Jovetic kan bli for dyr for Arsenal. Men Chelsea betaler med glede det Fiorentina vil ha. (Foto: ALBERTO PIZZOLI/Afp)
DYR MANN: Stevan Jovetic kan bli for dyr for Arsenal. Men Chelsea betaler med glede det Fiorentina vil ha. (Foto: ALBERTO PIZZOLI/Afp)

Det var noe «uwengersk» over Arsenals forsvarsspill de siste månedene av forrige sesong. Midtforsvaret med Per Mertesacker og Laurent Koscielny var bunnsolid, og The Gunners slapp ikke inn mål. Men verken den duoen eller Thomas Vermaelen er spillere du kan stole på i det lange løp. Og hva ville vel være mer i Arsene Wengers ånd enn å hente inn nok en løs kanon på dekk? The Sun hevder at Arsenal vurderer sterkt å komme med et bud på Liverpools Martin Skrtel. Slovaken er strålende på sitt beste, men i likhet med alle Arsenal-stopperne kan han plutselig gjøre feil på lilleputtnivå.

Men Wenger kan mer enn å finne midtstoppere med defensive svakheter. Han vet hva som er et talent når han ser et. Nå skriver Daily Mirror at Levantes dribleglade ving Ruben Garcia er aktuell for The Gunners. Sjefsspeider Steve Rowley blir sendt til Israel for å ta en siste kikk på 19-åringen under U21-EM.

Les også: Monaco bekrefter at Real Madrid-stopper er klar for klubben
Les også: Martinez slutter i Wigan: – Han blir en lettvekter til Everton-jobben

Bare formaliteter gjenstår før Roberto Martinez blir ny manager i Everton. Og han planlegger å gjøre som sin forgjenger David Moyes gjør i Manchester United; han vil gjøre det hjemmekoselig for seg selv. Han vil ha med seg trenerne Graeme Jones og Kevin Reeves, og ikke mindre enn fem spillere, melder Daily Mirror. Martinez tror kvintetten Antonlin Alcaraz, Arouna Koné, James McCarthy, Shaun Maloney og Callum McManaman er spillerne som kan ta The Toffees til et nivå hvor de kan kjempe om titler. De vant tross alt FA-cupen med Wigan denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VINNERTRIO: Callum McManaman, James McCarthy og Shaun Maloney vet hvordan man vinner trofeer. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
VINNERTRIO: Callum McManaman, James McCarthy og Shaun Maloney vet hvordan man vinner trofeer. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Hull er begynt å forberede seg på livet i Premier League. Førstemann inn er svaksynte George Boyd. Skotten besto ikke synstesten da Nottingham ville kjøpe ham i januar. Han havnet i stedet på lån i Hull, og nå har The Tigers gjort overgangen permanent, skriver The Scotsman.

Og han får trolig følge av en annen leiesoldat. Ahmed Elmohamady bidro også sterkt i opprykkssesongen. Ifølge Hull Daily Mail håper klubben også å sikre seg egypteren på permanent basis innen kort tid.

Les også: Sjekk Monacos mulige «drømmelag»: – Ryktene er realistiske
Les også: Holloway vil ikke sløse vekk opprykkspengene

Crystal Palace ble det siste laget om ble klar for Premier League. Manager Ian Holloway har lovet å bruke pengene fornuftig. Han har en god track record ved å finne kvalitet til en billig penge. Nå ser han for seg at han skal få spillere som David Bentley og Peter Odemwingie til å prestere på fotballbanen og ikke bare utenfor. Og han vil bruke vennskapet sitt med Thomas Ince fra deres felles dager i Blackpool til å få ham til å se at Crystal Palace er mer interessant enn klubber som Liverpool, Tottenham og Newcastle. Men ifølge Daily Post blir trolig Real Madrid-spissen Javier Acuña hans første kjøp. 24-åringen scoret 16 mål på lån til Secunda Division-klubben Girona denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORTSATT AKTIV: David Bentley spiller fortsatt fotball. Siste del av sesongen var han på utlån til Blackburn. (Foto: Dave Howarth/Pa Photos)
FORTSATT AKTIV: David Bentley spiller fortsatt fotball. Siste del av sesongen var han på utlån til Blackburn. (Foto: Dave Howarth/Pa Photos)

Klubbene står ikke akkurat i kø for å sikre seg Florent Malouda, selv om franskmannen er gratis for dem som vil ha ham. 32-åringen ofret landslagsplassen for å hente ut de siste pundene han kunne fra Chelsea, men er nå kontraktsløs og fri som fuglen. Men du trenger ikke mange tilbud, så lenge du har ett. Ifølge Foot 01 skal han være i samtaler med Marseille om en overgang.

Les også: Eurojackpot-vinner investerte i Odd-profil
Les også: Riise angrer ikke på landslagsnei

Sebastien Corchia har vært et av førstevalgene som ny høyreback for Arsenal. Men ifølge L'Equipe kan de trolig se langt etter Sochaux-spilleren. Den franske sportsavisen skriver at Corchia er svært nær en overgang til Lyon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FREMTIDENS MANN: Sebastien Corchia blir sett på som Frankrikes neste store høyreback. Nå kjemper Arsenal og Lyon om talentet. (Foto: FREDERICK FLORIN/Afp)
FREMTIDENS MANN: Sebastien Corchia blir sett på som Frankrikes neste store høyreback. Nå kjemper Arsenal og Lyon om talentet. (Foto: FREDERICK FLORIN/Afp)

Tottenham har flere ganger prøvd å lokke Leandro Damiao fra Internacional, men foreløpig ikke hatt hellet med seg. Klubben som scoret færrest mål på hjemmebane i Premier League denne sesongen, håper brasilianeren skal bli mannen som finner ut hvor målene står på White Hart Lane. Men nå får de tøff kamp. For AS skriver at Atletico Madrid har peilet seg ut 23-åringen som erstatter for Radamel Falcao. Og Atletico Madrid kan vise til at «alle» spisser lykkes på Vicente Calderon. I tur og orden har Fernando Torres, Diego Forlan, Sergio Agüero og nå sist Falcao tatt steget opp blant de aller beste i de røde og hvite stripene. Det er ikke akkurat noe Tottenham kan skryte av.

Les også: Real Madrids president: – Vi vil gjøre Ronaldo til verdens best betalte fotballspiller
Les også: Kolo Toure skrev under for Liverpool

Alt tyder på at Stevan Jovetic er tapt for Fiorentina. Men om han havner i Juventus, Arsenal eller Chelsea er fortsatt usikkert. Men Fiorentina er i ferd med å finne en brukbar erstatter for 23-åringen. Ifølge Tutto Mercato skal Mario Gomez være på vei til Firenze. Den tyske måltjuven havnet på benken i Bayern München denne sesongen, og er heller ikke i Josep Guardiolas planer.

LEI AV BENKEN: Mario Gomez er lei av å sitte på benken i Bayern München. Nå kan han være på vei bort fra klubben. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
LEI AV BENKEN: Mario Gomez er lei av å sitte på benken i Bayern München. Nå kan han være på vei bort fra klubben. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)