Roy Hegreberg. (Foto: TV 2)
Roy Hegreberg. (Foto: TV 2)

- Vi har World Tour-ritt i sykling i Norge innen fem år

Daglig leder i Tour des Fjords, Roy Hegreberg, tror sykkelritt på høyeste nivå snart ruller i Norge.

Se hele Sportsdb18 på TV 2 Sport kl. 18 og 2135.

- Om fem år tror jeg vi har ritt på det høyeste nivået i Norge, altså et World Tour-ritt. Det betyr at de 19 World Tour-lagene er forpliktet til å delta. Og da får vi de største stjernene, sier Roy Hegreberg, som er ritt-sjef for seinsommerens Tour des Fjords i Rogaland, kveldens Sportsdb18 på TV 2 Sport.

- Med de kulissene man kan tilby i Norge, hvis vi bygger det steg for steg her nå, så tror jeg det er realistisk. Jeg vet at UCI ser på Norge som et spennende land.

Hegreberg tror ett av de tre største norske rittene, Glava Tour, Artic Race eller sitt eget, vil gå fra såkalt 2.1-status til World Tour-status.

- Jeg tror vi kan hatt ett løp i den kategorien og to i kategorien under. Det slik det er i eksempelvis Belgia, sier Hegreberg.

Les også: Slik sykles Arctic Race of Norway

TV2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg tror det kan være realistisk.

- Ja, å få et World Tour-ritt tror jeg vi kan klare, men jeg tror forskjellen på de to som ikke får det og det som får det vil bli for stor til å holde alle gående. Da vil folk se at alle profflagene kommer til det ene, mens det bare kommer fra to til fire i de andre. Det kan bli en utfordring, men jeg synes visjonen skal henge der, sier Stoltenberg.

Se hele Sportsdb18 på TV 2 Sport kl. 18 og 2135.