Hodgson ber England-fansen oppføre seg

Englands landslagssjef Roy Hodgson har skrevet brev til fansen hvor han ber dem om å oppføre seg når Irland kommer på besøk på Wembley onsdag.

Det er første kamp mellom erkerivalene siden engelske bråkmakere stoppet en kamp i Dublin i 1995. Englands fotballforbund frykter at fansen vil synge anti-irske sanger. Landskampen kommer tett på drapet i London der en soldat ble drept av islamister. Drapet har gitt høyreorienterte English Defence League mye oppmerksomhet.

Privatkampen i Dublin for 18 år siden ble stoppet etter 27 minutter da engelske fans begynte å rive i stykker setene på tribunen. Motivet var hatet mot IRA, som kjempet for som kjempet for at Nord-Irland skulle løsrives fra Storbritannia. IRA ble formelt oppløst som følge av fredsavtalen som ble undertegnet i 2008.

– Foran kampen med Irland, på vegne av FA, vil jeg be våre supportere om å respektere motstanderen og ønske dem velkommen på riktig måte, skriver Hodgson i en epost til dem som har kjøpt billett.

– Wembley er verden rundt kjent som fotballens hjem. Vi ber om at alle som kommer ikke tar del i uønsket synging, spesielt med bakgrunn i religiøse eller politiske undertoner, som kan fornærme våre gjester, skriver landslagssjefen videre.

Etter onsdagens landskamp skal England møte Brasil i Rio de Janeiro 2. juni. Irland har VM-kvalkamp mot Færøyene på programmet 7. juni. (©NTB)