Armstrong
Armstrong

Armstrong nekter å si unnskyld til Andreu-ekteparet

Har fortalt Betsy Andreu at han ikke stoler på henne.

I dagene og timene før Lance Armstrongs famøse intervju med Oprah Winfrey ringt han rundt til sine gamle fiender for å beklage sine handlinger gjennom en årrekke.

Amerikaneren ringte også til Betsy Andreu, kona til Armstrongs tidligere lagkamerat Frankie Andreu. I mange år har Armstrong terrorisert Andreu-paret. For sju år siden vitnet Frankie Andreu, sammen med sin kone, under ed om at Lance Armstrong (44) fortalte dem om utstrakt dopbruk i 1996 – før Armstrong ble diagnostisert med prostatakreft. Armstrongs innrømmelse skjedde på et sykehus i Indiana.

Armstrong har hele veien nektet for at hendelsen fant sted, og har siden latterliggjort dem offentlig ved jevne mellomrom.

Mistet jobb og penger
Andreu dopet seg i 1999-utgaven av Tour de France. Da han ikke ville følge programmet til dopinglegen Michele Ferrari i 2000, ble han kastet ut av laget. Perioden som fulgte var tøff for ekteparet.

– Jeg visste ikke hvem som var mine venner og hvem som var mine fiender. Jeg visste ikke hvem som ville ta meg i hånden og hvem som ville spytte på meg. Det var en tøff periode. Jeg mistet mange jobber og mye penger, har Frankie Andreu tidligere uttalt.

Les: Utskjelt ektepar: – Lance har løyet til presidenten, Larry King og Oprah

I fjor presenterte USADA en rapport der det kom frem at US Postal «drev det mest sofistikerte, det mest profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet sportsverdenen har sett».

Armstrong innrømmet under intervjuet med Winfrey at han hadde brukt EPO, veksthormoner, kortison, testosteron og tradisjonell bloddoping. Den tidligere sykkelkongen nektet imidlertid å beklage overfor ekteparet Andreu. Det fikk en gråtende Betsy Andreu å rase mot Armstrong – direkte på CNN.

Tok kontakt med Lance
Fire måneder etter Winfrey-intervjuet har Armstrong og Andreu vært jevnlig i kontakt via sms og mail. Andreu skulle etter planen møte Armstrong i slutten av april, men Texas-karen trakk seg i siste liten.

USA Today har samlet hele mail-korrespondansen mellom Armstrong og Andreu. Der kommer det frem at Armstrong fortsatt vegrer seg for å si unnskyld til ekteparet.

Da Armstrong trakk seg fra Betsy-møtet i siste liten ga hun tydelig uttrykk for sin skuffelse. Armstrong beholdt sin kjølige tilnærming.

– Kall meg hva du vil. Jeg bryr meg ikke. For meg handler dette om å stole på folk. Jeg stoler ikke på deg. Det er så direkte og så ærlig jeg kan være, skriver Armstrong.

Bare noen uker tidligere, nærmere bestemt 9. mars, skrev Armstrong følgende:

– Gi en lyd hvis du kommer. Og nei, jeg kommer ikke til å forlate byen hvis du kommer.

I mailutvekslingen prøvde Andreu å få Armstrong til å innrømme episoden som skjedde på et sykehus i Indiana i 1996.

– Jeg vet du har investert mye i den angivelige sykehus-samtalen for 17 år siden, og jeg vet at det er veldig personlig for deg. Men det jeg ikke vil gjøre, og ikke kan gjøre, er å huske noe jeg ikke husker. Når det er sagt, vil jeg slutte å kalle deg en løgner. Du husker det, jeg gjør det ikke. Det er det beste jeg kan gjøre for deg, Betsy. Jeg vet at det ikke vil tilfredsstille deg, men det er det beste jeg kan gjøre. Håper du forstår.