San Antonio Spurs til NBA-finalen

Anført av Tony Parkers 37 poeng tok San Antonio Spurs seg til finalen i NBA-sluttspillet med 93-86-seier mot Memphis Grizzlies mandag.

Spurs vant fire strake kamper i NBA-semifinalen. For første gang siden 2007 er San Antonio Spurs klare for finalen. Der venter vinneren av Miami Heat og Indiana Pacers.

Med 37 poeng satte 31 år gamle Parker personlig bestenotering for sesongen. Tim Duncan sto for 15 poeng og åtte returer, mens Kawhi Leonard noterte 11 poeng.

– En utrolig følelse. Det er aldri lett å komme seg til finalen eller å vinne mesterskapet. Selv vant jeg min første tittelen som 21-åring. Da tenkte jeg at dette var heller enkelt, og at det skulle bli finale hvert år. I 2007 vant jeg min tredje tittel i løpet av fem år. Seks år har gått, og det blir bare tøffere og tøffere. Alle lag ønsker å slå deg, sa Parker som ble mester med Spurs i 2003, 2005 og 2007.

Hos Memphis satte Quincy Pondexter karrierebeste i sluttspill med 22 poeng, men det fikk ingen betydning. Grizzlies må ta sommerferie.

– Vi har lært at det er vanskelig å vinne, og at mesterskapet er noe av det vanskeligste du kan oppnå. Vi prøvde alt vi kunne, men San Antonio er et fantastisk lag. Forhåpentlig kan vi gjøre det bedre neste år, sa Pondexter. (©NTB)