FORLATER VÅLERENGA: Steffen Thoresen forlater Vålerenga til fordel for Lørenskog. (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)
FORLATER VÅLERENGA: Steffen Thoresen forlater Vålerenga til fordel for Lørenskog. (Foto: Øijord, Thomas Winje/NTB scanpix)

Kjær om Thoresen-overgangen: – Steffen tok et økonomisk valg

Etter et seks i Vålerenga fortsetter Steffen Thoresen nå karrieren i Lørenskog. Det liker VIF-direktør Jan Tore Kjær dårlig.

Lørenskog har snappet en rekke spillere fra Vålerenga de siste årene, og nå slår publikumsynglingen Steffen Thoresen også følge den korte veien over grensen til Romerike.

LES OGSÅ: Thoresen på vei til Lørenskog: – Hvis vi hadde lønnet spillere slik, ville vi hatt fem mann i troppen

VIF-direktør Jan Tore Kjær legger ikke skjul på at klubben ønsket å beholde Thoresen på Jordal.

Vi skulle gjerne hatt en rik onkel vi også. Kanskje vi skulle satt inn en annonse i avisen med «billettmerke: Mangemillioner ønskes»

«Bill. mrk: mangemillionær ønskes»
Men Oslo-klubben var ikke i nærheten av å kunne matche Lørenskogs økonomiske tilbud.

– Vi har hatt en dialog med Steffen om fremtiden i mange måneder og forstod det slik at han først og fremst ville prøve seg i utlandet igjen. Men så kom Lørenskog med en lønnspakke vi ikke hadde mulighet til å matche. Steffen har gjort et økonomisk valg og det har vi forståelse for, sier en skuffet Kjær til TV 2 Sporten.

– Lørenskog har en rik onkel som pøser inn mange millioner kroner i klubben og da blir det sånn. Vi skulle gjerne hatt en rik onkel vi også. Kanskje vi skulle satt inn en annonse i avisen med «billettmerke: Mangemillioner ønskes», sukker VIF-direktøren.

27 år gamle Thoresen har spilt de seks siste sesongene for Vålerenga. På den tiden har han notert seg for til sammen 373 poeng, og med sine tillegg til at han har vunnet tre seriemesterskap og ett NM-gull.

Jan Tore Kjær (Foto: Skibstad, Kent)
Jan Tore Kjær (Foto: Skibstad, Kent)

– Jeg ville ha noe nytt. Tråkker man for lenge i samme spor kan man fort gå lei og miste motivasjonen. Nå føler jeg at det var på tide å bytte beite

– Ville prøve noe nytt
Overfor Lørenskogs hjemmeside forteller Thoresen at årsaken til klubbskiftet var at han nå ønsket seg nye utfordringer.

– Jeg ville ha noe nytt. Tråkker man for lenge i samme spor kan man fort gå lei og miste motivasjonen. Nå føler jeg at det var på tide å bytte beite. Jeg har fått inntrykket av at alt er litt mer tilrettelagt i Lørenskog. Litt mer profesjonelt. Det var det som veide tyngst i avgjørelsen, sier Steffen Thoresen til Lik.no.

Lørenskogs sportssjef Atle Olsen gleder seg til å se Thoresen i Lørenskog-drakten til høsten.

– Steffen er en spillertype vi har sett etter lenge. Han er en kriger som skaffer rom og er litt guffen å møte, sier Olsen til klubbens hjemmeside.

– Han legger ingenting imellom, og spiller med så mye adrenalin og «go» at han bare drar med seg de andre i laget. De typene er viktige, konstaterer sportssjefen.