blondinbella
blondinbella

Gravid superblogger krever barnefrie kafeer

... og skjønner ikke problemet med å retusjere bilder av barnehagebarn. Se videoen!

Med sine 800.000 unike lesere ukentlig, er Isabella Löwengrip Sveriges største blogger.

80.000 av disse leserne er norske.

Löwengrip, som er best kjent under navnet «Blondinbella», har på sine 22 år rukket å bli forretningskvinne, forfatter, foredragsholder og designer.

Mandag gjestet hun «Ettermiddagen», hvor mammablogger Suzanne Kaluza raste mot at hennes tre år gamle datter var blitt retusjert av en fotograf.

I november blir Isabella mamma for første gang. Hun sier at hun ikke ser problemet med at snørr blir retusjert bort når barna skal bli tatt bilder av.

Forstyrret av barn

I videoen over, sier hun også at hun vil ha kafeer blottet for barn. Hun forteller at hun ofte jobber på kafeer, og at det da blir forstyrrende med barn til stede.

nr (Foto: Robert Eklund, © ep)
nr (Foto: Robert Eklund, © ep)

– Det handler ikke om at alle kafeer skal være barnefrie. Det handler om at hver kaféeier skal få bestemme om de vil ha barn der eller ikke. Akkurat som de bestemmer om de vil ha hunder der, eller ikke, sier hun.

Forstyrret av gråt

Bloggeren jobber ofte på kafé, og da ønsker hun ikke å bli forstyrret.

– Jeg, som ofte sitter og jobber på kafeer, blir ofte forstyrret av barn som blir ammet og barn som skriker. Da synes jeg det er bedre at man «nisjer» seg, og at visse kafeer ikke har barn. Og at visse kafeer har masse barn med et lite lekehjørne, og der kan alle mammaer og pappaer henge.

Hun sier at hvis det fantes barnekafeer og jobbekafeer, hadde hun naturligvis gått på førstnevnte sammen med sitt barn.

Ville bli statsminister

Isabella begynte å blogge som 14-åring. Hun forteller programleder Sarah Natasha Melbye at hun drømte om å bli «noe stort», som for eksempel statsminister i Sverige.

– Det ble jeg jo ikke. Jeg ble blogger i stedet, sier hun.

Les også: Blondinbella mistet håret av bloggstress

Truet på livet

Med så mange lesere, kommer også kjendisstatus. Og som kjendis, har Isabella opplevd mye. Hun er blitt truet på livet, og måtte oppsøke lege.

– Det finnes en bakside ved å være offentlig, og å skrive om livet sitt som en dagbok. Visse mennesker, som ikke er helt friske, tror at de kjenner meg. Det begynte med at jeg fikk veldig ubehagelige brev, forteller hun.

Hun sier at det var spesielt én mann som skrev at han skulle ta henne, og blant annet steke kroppsdelene hennes.

– Det var en kvinne som sto utenfor døra og banket og ville inn. Hun skrev at hun ville klippe av meg fingrene fordi jeg hadde skrevet noe på bloggen. Før eller senere så går det inn på det, og da blir det vanskelig å sove, sier hun.

Isabella begynte i terapi for å få det hele på avstand, og hun sier at hun bestemte seg for å ikke være redd hele tiden.

– Det går ikke, sier hun.

Les mer: Kvinne truet med å klippe fingrene av Blondinbella