torbjørn og tine grottenvei (Foto: Tove Breistein)
torbjørn og tine grottenvei (Foto: Tove Breistein)

Gikk ned 20 kg i løpet av TV-serien

Oppussing og hardt arbeid førte til bukser som nesten faller av for «Grottenveien»-deltaker Torbjørn Jensen.

Deltakerne i oppussings og realityprogrammet «Grottenveien 1» har i løpet av ti uker pusset opp hver sin leilighet fra grunnen av. Det harde arbeidet har satt sitt preg på flere av deltakerne, og for Torbjørn Jensen resulterte det i et vekttap på hele 20 kg.

– Matlysten ble borte en periode. Du tygde så mye støv her i løpet av uka, så det har vært en ekstremsituasjon på mange måter, men det har jo heldigvis gitt gode resultater også, ikke bare i leiligheten, så jeg må bytte litt klær igjen, for det henger og slenger her. Du kan dra buksene rett av her, og det er lenge siden, sier Torbjørn til TV2.no.

Hadde vekttap i tankene før start

En av grunnene til at Torbjørn og samboer Tine Esseth sa ja til å bli med i «Grottenveien 1» var at de tenkte det kunne gjøre dem litt sprekere.

– Litt av tanken, og grunnen til at vi sa ja til å bli med på dette var jo at vi tenkte at han trengte å slanke seg og jeg trengte å komme ut av sofaen og komme i gang. Så fram til de første 8 ukene, så hadde jeg gått ned 5 kg og da har jeg også gått opp i muskler fordi plutselig er du ute av sofaen, sier Tine.

Den siste uka i leiligheten ble også ekstra hard.

– Den siste uken når jeg hadde influensa, så gikk jeg ned 4 kg, så det er 9 kg totalt. Men jeg skal spises opp, men samtidig skal jeg passe meg for ikke å komme tilbake på sofaen, sier Tine.

Har spist sunt

Tine og Torbjørn har hatt fokus på godt kosthold mens de har pusset opp alle rommene i leiligheten.

– Vi har ikke spist det vi har fått, for det har vært veldig mye drittmat som de har gitt oss. Så vi har holdt oss til å spise mer sunt og vært flinke der. Og så har vi vært syke midt oppi dette her, så det gjør jo at du har rast ned mye der. Vi har begge to hatt influensa, sier Torbjørn til «God kveld, Norge».

– Så egentlig har dere ikke vært med på et oppussingsprogram, men på et slankeprogram?

– Ja, slankekrigen. Det har vært krig og det har vært slanking, så det er riktig, sier Tine.

Tung trapp

Patrick Sander som har pusset opp med kjæresten Christine Thingnes har også merket oppussingen på kroppen.

– Den trappa på utsiden her har holdt på å knekke oss flere ganger. Vi har hatt mange tunge løft opp trappa, med betong, gulv, vegger, gipsplater og alt. Og jeg var i utgangspunktet ikke så veldig overvektig men jeg klarte å gå ned 5 kg på oppholdet her, så det sier jo litt om hvor mye trening det er i oppussing, sier Patrick til TV2.no.

Han kan ikke skryte av sunt kosthold som en ekstra faktor for vekttapet.

– Jeg har ikke spist sunt. Jeg har jo spist burgere og pizza og sånt. Det er mye fysisk arbeid i det å pusse opp, sier Patrick.

718724