Tårevått i Neymars Santos-farvel

Det brasilianske stortalentet Neymar gråt før kampen og ble pepet ut av motstandernes fans da han var i aksjon for Santos for siste gang før overgangen til Barcelona.

Mandag skal 21-åringen sette navnetrekket sitt på en kontrakt som binder ham til gigantklubben Barcelona for de neste fem årene. I barndomsklubben Santos noterte han 156 mål på 257 kamper i løpet av fire og en halv sesong.

– Det har vært en ære å spille for denne fantastiske klubben. Jeg er så glad for at jeg fikk være en del av Santos, sa Neymar etter søndagens målløse oppgjør mot Flamengo.

Flesteparten av de 63.500 tilskuerne på det nye VM-stadionet i Brasilia var Flamengo-fans. De buet mot Neymar hver gang han fikk ballen – og jublet da han mistet den.

Den eksentriske teknikeren er kjent for sine mange hårfrisyrer, men også som Santos' største målscorer etter legendariske Pelé. Under avspillingen av nasjonalsangen før kampen, klarte ikke Neymar å holde tårene tilbake.

– Alle barn har en drøm, enten det er å bli fotballspiller, tannlege eller journalist. Jeg har oppnådd min drøm. I dag oppnår jeg nok en drøm når jeg drar til Barcelona. Det er et helt nydelig lag, sa måljegeren. (©NTB)