Brann-fortet holder fortsatt stand

Brann tok sin sjuende strake hjemmeseier da Sarpsborg ble slått 3-1 i eliteserien fotball søndag.

Bergensklubben tar ferie på fjerdeplass etter tolv seriekamper. At Brann hevder seg i toppen er ene og alene takket være en knallsterk hjemmeform. Bergenserne har vunnet sju av sju hjemmekamper i 2013, mens det er blitt fem strake bortetap.

Vertene tok ledelsen etter 20 minutters spill da Martin Pusic brystet ballen og kriget den i mål bak en utrusende Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr. Det var østerrikerens første seriemål for Brann.

Gjestene fra Østfold var ikke uten sjanser i oppgjøret. Like etter Pusic' mål ble Piotr Leciejewski tvunget ut i full strekk av Gudmundur Thorarinsson. Islendingens avslutning fra 20 meter ble slått ut til corner. Også Mohamed Elyounoussi bidro tidvis med flere pene finesser for Sarpsborg.

Rett før pause doblet unggutten Bård Finne til 2-0. På en flott pasning fra Erik Huseklepp banket 18-åringen ballen i nettmaskene.

Halvveis ut i annen omgang ga Martin Wiig bortelaget håp om poeng. 29-åringen brukte utsiden av foten da han satte Thorarinssons innlegg i mål. Dessverre for Sarpsborg ble det bare med den ene scoringen. Ni minutter før slutt økte Zsolt Korcsmár til 3-1 på en retur fra Kerr. (©NTB)