miika (Foto: Scanpix)
miika (Foto: Scanpix)

Sent Olsen-mål senket Tromsø

Viking tar sommerferie på bronseplass etter at Trond Olsen satte inn sitt femte mål i Tippeligaen denne sesongen i det 90. minutt.

Viking - Tromsø 2-1

Oslo (TV 2 Sporten): Ruben Yttergård Jenssen trodde han hadde sikret et bortepoeng i det som kan bli hans siste kamp i Tippeligaen da han utliknet 13 minutter før slutt, men helt på tampen dukket Trond Olsen opp og ble den store helten for Viking.

Matchuret viste 90 minutter da Olsen fant Yann-Erik de Lanlay som fyrte løs. Tromsø-keeper Marcus Sahlman måtte gi retur på markkryperen og Olsen reagerte raskest.

2-1-scoringen betyr at Viking tar sommerferie på tredjeplass ett poeng bak Rosenborg og med seks poeng opp til serieleder Strømsgodset.

– Jeg er i form og får spille selv om vi sliter litt. Kjell (Jonevret) har gitt meg selvtilliten tilbake. Jeg fikk den ene sjansen jeg trenger. Da sitter den, sier matchvinner Olsen til CMore og smiler bredt.

– Jeg har ingen unnskyldning og er langt nede akkurat nå. Jeg klarte ikke holde skuddet slik jeg burde, sier Sahlman til itromso.no.

Ondrasek nær mål
Viking kunne tatt ledelsen allerede etter ni minutters spill, men Vidar Nisja traff ikke skikkelig i meget god posisjon. Farlig var det også i andre enden av banen da Zdenek Ondrasek kom til to brukbare muligheter tidlig.

Artikkelen fortsetter under bildet!

trond
trond

25 minutter ut i kampen mistet Hans Norbye ballen på egen halvdel og Martin Ørnskov fant Trond Olsen. Innlegget nådde ikke Patrik Ingelsten, men bak kom Yann-Erik de Lanlay og fyrte løs. Sahlman forsøkte å redde med foten, men rakk ikke annet enn å styre kula i hjørnet.

Fem minutter senere var keeperen på rett plass da han stoppet André Danielsens suser. Tromsø slet før pause og var heldige som ikke fikk nok et baklengsmål da Olsen og Ingelsten misbrukte en dobbeltsjanse sekunder før hvilen.

Straffet av Jenssen
9.473 tilskuere fikk se et Viking-lag som skapte færre muligheter etter pause, og 13 minutter før slutt smalt det foran Rune Almenning Jarstein. Landslagskollega Ruben Yttergård Jenssen snappet opp en svak klarering, avanserte i banen og knallet inn utlikningen.

Ondrasek fikk et godt forsøk blokkert før Viking satte inn sluttspurten og Olsen avgjorde med sin femte scoring i Tippeligaen denne sesongen.

– Dette var herlig. Vi har kommet tilbake flere ganger denne sesongen. Det er ikke flaks, sier Viking-trener Kjell Jonevret til CMore.