Guro Reiten
Guro Reiten

J19-landslagets kaptein Guro Reiten er månedens talent – april 2013

Jenter19-landslagets kaptein Guro Reiten har imponert juryen Nils Johan Semb, Jarl Torske og Tor Ole Skullerud. Nå hedres hun med Statoils talentpris for april.

- Jeg har en veldig hyggelig overraskelse å dele ut, sier Trondheims-Ørn-trener Thomas Dahle.

Rundt ham er Ørns Toppserie-jenter samlet etter endt treningsøkt i Trondheim.

- Guro har blitt kåret til månedens talent i norsk fotball, smiler Dahle og overrekker prisen til en lettere forfjamset 18-åring.

Ballfordeler med målteft
Guro Reiten er kaptein på J19-landslaget og kom til Ørn fra Kattem før 2013-sesongen. Allerede i sin første måned for klubben har hun imponert med målteft, pasningsfot og overblikk fra sin posisjon sentralt på midtbanen eller som hengende spiss.

- Har jeg vunnet? utbryter Reiten, til applaus fra lagkameratene

- Det hadde jeg ikke venta i det hele tatt, tusen takk. Dette kom brått på, ler hun - både stolt og litt flau over oppmerksomheten.

I begrunnelsen fra juryen, som består av Nils Johan Semb, Jarl Torske og Tor Ole Skullerud, heter det:

- Guro er en naturlig ledertype, og hun har ledet J19-landslaget gjennom to EM-kvalifiseringsrunder med det resultat at Norge nå er klare for J19-EM i Wales i august.

"Guro har gode holdninger og er svært treningsvillig. Hun har et meget godt blikk for spillet, en svært god skuddfot og pasningsfot. Hun er derfor ofte involvert i scoringer både på klubb- og landslag, som avslutter eller med målgivende pasning. Hun markerte seg allerede i seriedebuten for sin nye klubb Trondheims-Ørn, med både målgivende pasning og scoring, og er en spiller vi kan vente oss mye av i årene som kommer.”

Kjenner du deg igjen i begrunnelsen?

- Haha, kanskje litt, smiler Reiten beskjedent.

- Jeg er ei bestemt og målbevisst jente, det har jeg alltid vært, samtidig som jeg liker å ha det artig. Uten mamma og pappa hadde jeg aldri kommet dit jeg er i dag, de er mine største kritikere og inspirasjonskilder, sier Sunndal-jenta.

Hun flyttet fra bygda på Nordmøre som 16-åring for å satse på fotballkarrieren i Kattem i Trondheim. Hun vant VM-sølv for J19 allerede samme år og satser nå for fullt på en karriere i Ørn og på sikt a-landslaget.

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges fotballforbund, Statoil og TV 2. Gjennom sesongen vil sju unge spillere kåres til månedens talent, og én vil på slutten av sesongen kåres til "Årets unge spiller".

Deler prispengene
Hver månedsvinner får 50 000 kroner til å gi til én eller flere klubber som har betydd mye for deres utvikling. Reiten velger å fordele premien på to klubber.

- Jeg vil gi 30 000 kroner til Sunndal, der jeg har vokst opp og utviklet meg som barn, og 20 000 kroner til breddesatsingen i Trondheims-Ørn, forteller Reiten.