Årets første tap for håndballjentene

Det norske kvinnelandslaget tapte 25-28 for Sverige i søndagens håndballandskamp i Göteborg. Det var Norges første tap i 2013.

Før søndagens kamp sto Norge med sju seirer av sju mulige. På årets åttende forsøk gikk det ikke veien for et ungt og urutinert norsk lag som takket være tremålstapet endte på tredjeplass i helgens turnering.

De norske håndballjentene rykket tidlig opp i 2-0-ledelse i Göteborg, men svenskene slo raskt tilbake. Fra fem minutter og ut lå Sverige aldri under, og Norge måtte bruke resten av kampen til å jage. Utligningene kom tett og stadig, men de norske ledermålene kom ikke.

Tre sekunder før pausesignalet ordnet Linn Blohm svensk 14-13-ledelse. I sluttminuttene i annen omgang satte Sverige inn et siste støt og sikret en tremålsseier som ga turneringsseier.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson testet flere unge håndballjenter i helgens turnering. Han mente Norge ble slått på fysikken mot et sterkt svensk lag.

– De var sterkere enn oss. For vår del skortet det på duellstyrke i begge ender av banen. I enkelte situasjoner burde vi fått litt bedre betalt i angrep, men sånn er gamet. Bakover ble vi trykket ned for ofte. Vi har et ungt lag og fikk mye erfaring, sa Hergeirsson til TV 2. (©NTB)