Nibali vant Giro d'Italia for første gang

Hjemmefavoritten Vincenzo Nibali sikret sin første sammenlagtseier i etapperittet Giro d'Italia søndag. Spurtkongen Mark Cavendish vant den siste etappen.

Nibali viste tidlig styrke i årets Giro. Ingen kunne til slutt hamle opp med den italienske Astana-kapteinen, som seiret 4.43 minutter foran colombianske Rigoberto Uran (Sky) på annenplass i sammendraget. Tidligere Tour de France-vinner Cadel Evans (BMC) ble nummer tre, 5.53 bak Nibali.

– Jeg har oppnådd en av mitt livs største drømmer. Jeg kan ikke tro det. Det er ufattelig. Jeg har aldri noensinne ofret så mye og trent så hardt som i år, sa Nibali.

Cavendish var først over mål på den 197 kilometer lange avslutningsetappen mellom Riese Pio X og Brescia. Det var britens femte etappetriumf i årets utgave av Giro d'Italia.

– Jeg er fornøyd og veldig glad, sa Cavendish på italiensk i målområdet etter etappeseieren. Han sikret seg samtidig poengtrøya.

Nibali vant to etapper på veien mot sin første Giro-triumf. Den siste kom lørdag, da han var sterkest opp fjellene i snøværet. Seieren sikret ham i praksis den rosa ledertrøya også etter siste etappe. Nibali ble nummer to i Giro d'Italia i 2011 og endte på tredjeplass i Tour de France i fjor. Sistnevnte sykler han ikke i år. (©NTB)