Vlasic tilbake med seier

Blanca Vlasic gjorde et følelsesladd comeback etter skade og vant kvinnenes høydekonkurranse i lørdagens Diamond League-stevne i New York.

Vlasic gjorde sitt første stevne på 16 måneder etter at en hælseneoperasjon og etterfølgende komplikasjoner ødela OL-sesongen for henne. Hun vant i første forsøk ved å gå over 1,94.

– Jeg kan ikke forklare hvor redd jeg var før denne konkurransen. Jeg visste ikke om jeg var klar, for jeg har fortsatt smerter. Dette er en drøm som ble virkelig, sa kroaten.

Tyson Gay viste hva han kan når han er skadefri og satte konkurrentene til veggs på 100 meter. David Rudisha imponerte også da han utklasset konkurrentene på 800 meter.

Regnvær, vind og kjølig vær gjorde at det var langt mellom de sterke resultatene i stevnet på Randall's Island, men Gay overbeviste og vant både semifinale og finale.

– Med været som det var, ble det viktigste å komme meg herfra skadefri. Jeg ville ikke presse, men jeg er glad jeg vant, sa Gay etter å ha vunnet finalen på 10,02. Hans årsbestenotering i verden er på 9,86. (©NTB)