jonas_svensson
jonas_svensson

Svensson-kanon sørget for Rosenborg-seier

Rosenborg tok alle poengene borte mot Vålerenga.

Rosenborg var nødt til å vinne borte mot Vålerenga for at ikke gapet opp til Strømsgodset skulle bli for stort. Hjemmelaget var lenge det beste laget, men ett mål hver av Tore Reginiussen og Jonas Svensson sørget for tre poeng til trønderne.

En perle av en scoring av Jan Lecjaks tre minutter før fullt tid var det nærmeste Vålerenga kom poeng.

– I første omgang var det omtrent ikke en eneste sjanse. Men jeg synes vi blir mer og mer toneangivende ut i andre omgang. Etter at vi scorer det første så synes jeg at vi styrer kampen, sier Per Joar Hansen til Cmore etter kampen.

Kjetil Rekdal var selvsagt en skuffet mann etter kampen. Han synes laget hans gjorde en god kamp, men ser at de sliter ed å sette ballen i mål.

– Jeg synes vi gjør en god kamp i lange perioder. Vi har veldig god kontroll på dem helt til vi slipper inn målet. Vi har enorme muligheter med Berre, Aron og Mos uten at vi scorer. En av dem må vi sette, da ville det i alle fall blitt poeng, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Målløs førsteomgang
Det sto fortsatt 0–0 på Ullevaal etter at 45 minutter var spilt. Vålerenga hadde et lite spillemessig overtak på gjestene fra Trondheim. Nærmest scoring kom hjemmelaget da veteranen Morten Berre satt ballen i stolpen via tverrligger og ut.

Vålerenga fortsatte å prege kampen i starten av andreomgang. Men også Rosenborg var farlig frempå ved noen anledninger. Og etter 65 minutter smalt det fra trønderne. Borek Dockal slo et presist frispark inn i Vålerengas 16-meter. Der steig Tore Reginiussen til værs og satte ballen i mål med et flott hodestøt.

Reginiussen (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Reginiussen (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Sjansesløseri
Vålerenga jaget utligning og Diego Calvo, som var en av hjemmelagets beste spillere, forsøkte seg like etter med et skudd fra distanse. Forsøket gikk derimot over målet til Daniel Örlund.

Også Aaron Samuel hadde en enorm mulighet til å sette ballen i mål med hodet etter et hjørnespark. Men nigerianeren bommet totalt. Like etter hadde Tobias Mikkelesen sjansen til å punktere kampen da han ble spilt alene gjennom med Kongshavn. Vålerengas sisteskanse vant derimot duellen med dansken.

To drømmemål
Men bare minutter etter var Kongshavn sjanseløs. Jonas Svensson mottok ballen på rundt 20 minutter. Unggutten brant til, og limte ballen i krysset.

– Det var en helt fantastisk følelse å se den gå inn. Det er slike øyeblikk som man jobber for på treningsfeltet og for seg selv. Det er en veldig god følelse nå i ettertid når man har vunnet og tatt tre poeng, sier han til TV 2 Sporten.

Da våknet Vålerenga igjen. Jan Lecjaks, som bare har blitt bedre og bedre i VIF-drakten, førte ballen oppover venstresiden før han skar inn i banen og limte ballen i det lengste krysset. En nydelig scoring av tsjekkeren.

Målet kom derimot for seint, og Rosenborg gikk seirende ut av oppgjøret på Ullevaal. Det gjør at Rosenborg ligger fem poeng bak serieleder Strømsgodset før sommerpausen.Vålerenga på sin side ligger på en foreløbig ellevteplass.