VM ryker for Thorkildsen-konkurrent

Hælsenen til den regjerende verdensmesteren røk.

Matthias de Zordo og Andreas Thorkildsen (Foto: FADI AL ASSAAD, © FA/JK)
Matthias de Zordo og Andreas Thorkildsen (Foto: FADI AL ASSAAD, © FA/JK)

Matthias de Zordo, regjerende verdensmester i spyd, får ingen sjanse til å forsvare tittelen i august. Hælsenen hans røk under et kaststevne lørdag.

Den tyske 25-åringen skadet seg i tilløpet til sitt femte kast i stevnet på hjemmebane i Halle. Han ble sendt rett til sykehus i Magdeburg, der skadens omfang raskt ble fastslått. Han skal opereres søndag.

Trener Ralf Wollbrück sa lørdag at han regner med at de Zordo blir borte fra friidrettsbanen iallfall et halvt år. Dermed er VM-sesongen over for det tyske medaljehåpet, som er en av Andreas Thorkildsens sterkeste konkurrenter.

– Dette var veldig dumt og trist. Han hadde ingen problemer før han stilte opp i dagens konkurranse. Det er vanskelig å si hva som utløste skaden, sa Wollbrück, som undrer på om kjølige været kan ha bidratt.

De Zordo tok skaden svært tungt og brast i gråt etter at han ble undersøkt av lege. Han ble nylig helt bra etter albueproblemene som ødela OL-sesongen for ham, og han hadde store forventninger til årets sesong.

Han gjorde comeback etter den skaden i Diamond League-stevnet i Doha, der han ble nummer fire med 81,49. Lørdagens konkurranse var hans annen for sesongen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2