Robbie Rogers (Foto: Petr David Josek/AP)
Robbie Rogers (Foto: Petr David Josek/AP)

Sto frem som homofil og la opp - nå gjør han comeback i LA Galaxy

Robbie Rogers gjør comeback.

Aktive fotballspillere som står frem som homofile er mangelvare, og da Robbie Rogers sto frem tidligere i år var det samtidig med den triste beskjeden om at han la fotballskoene på hylla bare 26 år gammel.

Les også: Amerikansk landslagsspiller står frem som homofil - legger opp
Les også: LLH-leder skjønner Rogers: – Mange norske toppidrettsutøvere tør ikke stå frem

Men nå tyder alt på at Rogers gjør helomvending.

LA Galaxy har innkalt til pressekonferanse som blir streamet live på deres nettsider lørdag. Ifølge amerikanske medier er det Rogers som vil presenteres.

Les også: NBA-stjerne står frem som homofil
Les også: Massiv støtte til homofil NBA-stjerne: – Det er utrolig

Rogers, som har 18 landskamper for USA og scoret det første målet under Jürgen Klinsmanns tid som landslagstrener, skrev følgende da han bestemte seg for å stå frem som homofil:

– Jeg har alltid trodd jeg kunne skjule denne hemmeligheten. Fotballen var min virkelighetsflukt, min mening, min identitet. Fotballen skjulte min hemmelighet, og ga meg mer glede enn jeg noen gang hadde trodd. Jeg vil alltid være takknemlig over min karrière. Jeg vil huske Beijing, MLS Cup og de fleste av mine lagkamerater. Jeg vil aldri glemme det vennene jeg har fått på veien, og de vennene som støttet meg da de fikk vite min hemmelighet. Nå er tiden inne for å tre til siden. Det er på tide å bli kjent med meg selv utenfor fotballen.

I slutten av mars forklarte Rogers til The Guardian hvorfor han måtte forlate fotballen etter å ha stått frem.

– Jeg kan være sterk nok, men jeg vet ikke om det er det jeg virkelig ønsker. Jeg vil bare være en fotballspiller. Kommer det folk for å se deg spille bare fordi du er homofil? Ville jeg gjort intervjuer hver bidige dag, med folk som spør «så du dusjer med andre gutter - hvordan er det?» Om du spiller bra vil det rapporteres som at «den homofile fotballspilleren spiller bra». Og har du en dårlig kamp, vil det være «aw, han homo-fyren... han sliter fordi han er homo.» F*** it. Jeg vil ikke ha det der, sa han.

At han nå gjør helomvendig gjør at det endelig ser ut til at fotballverdenen skal få en åpent homofil profesjonell spiller.