Hummels erklærer seg spilleklar

Borussia Dortmund-stopper Mats Hummels er ikke 100 prosent tilbake fra skade, men erklærer seg selv klar til kamp mot Bayern München i mesterligaen lørdag.

– Det var ikke bare et forsøk på å skremme, det var noe mer, men jeg er klar til å spille. Ankelen er ikke som den var før skaden, men den er god nok til å spille, sa tyskeren.

Hummels måtte ut med skade i Borussia Dortmunds 2-1-seier over Hoffenheim lørdag og tester viste at han hadde strukket en scene i ankelen. Skaden var dermed ikke så alvorlig som først antatt.

– Når jeg først så på ankelen ble jeg sjokkert. Men da jeg så skaden på søndag oppdaget jeg at den ikke var så hoven, da ble jeg mer optimistisk, sa Hummels.

Gultrøyene har allerede stjerneskuddet Mario Götze på skadelisten. Midtbanespilleren får dermed ikke avslutte sin Dortmund-karriere med mesterligafinale mot laget han skal spille for neste sesong.

Dortmund har muligheten til å sikre seg sin andre mesterligatriumf, etter å ha vunnet for første og så langt eneste gang i 1997. Bayern München er i sin tredje finale på fire år. (©NTB)