Rådyr (Foto: TV 2)
Rådyr (Foto: TV 2)

Rådyrjakt i Hedmark

Speket rådyrbukk salat med skogsyrekrem. rugsmuler, syltet løk og råkost med honning/bjørke dressing.

Speket Rådyrsbukk

200 g rådyrsbukk, ytrefilet

140 g salt

70 g sukker

Fennikelfrø

Sort pepper

Sitronskall

Bladpersille, hakket

Bland salt og sukker i en beholder. Kutt rådyrfilen i to og strø denne blandingen over. La den ligge i 1 time. Deretter skyll filetene og tørk med håndkle. Knus krydderiene med sitronskall og tilsett bladpersille. Rull filetene i krydderblandingen og ved servering kutt tynne skiver.

Skogsyrekrem

4 dl rømme fra Bekkenga Søndre

2 dl skogsyre eller bladpersille, gressløk, finhakket

Salt og pepper

Kjør ingrediensene med stavmikser og smak til. Piskes til ønsket konsistens.

Syltet løk

8 stk små røde delikatesseløk, skrelt

5 dl Vann

2 dl hvitvinseddik

Salt

Laurbærblad

Kok opp laken med laurbærblad og salt og trekk løken I 20 minutter .Deles som ønsket ved servering.

«Helgøya» Honning og bjørke dressing

1 ss Helgøya honning

2 ss bjørkesirup

2 dl olivenolje

3 ss Sherry eddik

Alt blandes og smakes til.

Serveres med råkost av sesongen som reddiker, asparages, agurk, litt tørket rugsmuler og friske vekster.

Til kvelds, Buljong med skinke og bønner

6 dl kyllingbuljong

1 stk kepaløk, terninger

100 g bønner, kuttet i biter

180 g saltet skinke eller bacon, kuttet i terninger

1 neve spinat.

Kok opp kyllingkraft og ha i løken. Etter 1 – 2 minutter, ha i skinke og bønner og kok i 10 min.

Til slutt ha i spinaten.

Smakes til med salt og cayenne for å få den litt spicy.