Utforløypa i Kvitfjell rasert av flom

Flom og uvær har ført til store ødeleggelser nedover i utforløypa og særlig i målområdet i Kvitfjell.

For tredje gangen på 18 år har flommen herjet i Kvitfjell, men det er første gang at deler av alpinløypa er rasert. Vannmassene har gjort enorme skader fra «S-svingene» og ned, både i utfor- og servicetraseen ned mot målområdet.

– Dette er veldig trist og leit for oss. Nok en gang står vi foran en stor utfordring. Ødeleggelsene er enorme, sier Svein Mundal, som er arrangementssjef for de årlige verdenscuprennene i Kvitfjell.

– Bekker har funnet nye traseer i utforløypa, mens også bygningene i målområdet står under vann. Vi har fått berget mye utstyr i målområdet, men dette er en tung dag for oss, sier han oppgitt.

Odd Stensrud i Kvitfjell Alpinanlegg forteller at vannstanden i målområdet er på samme nivå som i 2011 og 1995. Han håper flomtoppen nås i løpet av det neste døgnet, slik at de slipper ytterligere skader. Også snøanlegg, rørgater, sikringsmaster og tekniske installasjoner er berørt, ifølge Stensrud.

– For oss i Kvitfjell er dette rett og slett katastrofalt. Vi har enormt mye arbeid som står foran oss etter hvert som vi begynner å få oversikt over skadene, legger han til. (©NTB)