TommyS Front
TommyS Front

Tommy Steine forsvarer komikerkolleger etter VG-slakten

– Den eneste makten anmeldere har er selve anmeldelsen.

På torsdag var det premiere på sommershowet «Sommerlatter» på Aker Brygge. VG-anmelder Øystein David Johansen ble ikke imponert og ga showet terningkast 1.

I går gikk komiker Ørjan Burøe ut og kalte VGs anmeldelse for mobbingmmerlatter-slakt».

Komikernes egen Plumbo-mann

Tommy Steine fikk selv oppleve en svært lunken anmeldelse av Johansen da «Komikameratene» hadde premiere på sitt show i januar i 2012 og ble belønnet med terningkast tre.

Johansen skrev følgende om Tommy Steines innsats på scenen:

«For å ta det verste først: Tommy Steine - komikernes egen Plumbo-mann - lirer av seg pinligheter fra «oss gutta» blottet for takt, tone og hjertelag, som en annen pubgjest rallende i en krok. Det funket sikkert på kroa på Løten i 1991, men det skal ikke være lov å ta betalt penger for slikt i 2012!»

Les hele anmeldelsen her: «Fire fyrer uten fres»

– Den eneste makten de har

Tommy Steine sier til TV2.no at han ikke bryr seg om dårlige anmeldelser.

– Det «deiligste» med disse anmelderne, er at den eneste makten de har er selve anmeldelsen. Du må bare forholde deg til at de vet hva de driver med, men det mistenker jeg at de ofte ikke gjør.

– Kravet er for lavt

– Du kan ikke bli kjørelærer hvis du ikke kan kjøre bil, fortsetter Steine.

– Med det mener jeg at det ikke stilles særlige krav til å bli anmelder og det kan virke som mange ikke kan faget sitt. Jeg sikter ikke til Johansen, men snakker på et generelt grunnlag. Man må ikke henge seg så veldig opp i hva én mener. Det er jo bare synsing, sier Tommy Steine og trekker fra Mona Levin som en anmelder man kan lære av.

– Hun kommer i hvert fall med konstruktiv kritikk når hun ikke fornøyd. Men det viktigste er til syvende og sist hva publikum mener. Det er de vi opptrer for.

Les også: Norsk komiker beskylder VG-anmelder for mobbing

– Ta det med humor

Tommy Steine har følgende hilsen til sine komikerkollegaer i Oslo:

– Trykk terningkastet rett på salgsplakaten og ta det med humor. Den finske, avdøde komponisten Jean Sibelius sa en gang følgende: «Ingen har noen gang reist en statue for en kritiker», avslutter Steine.

Journalist og anmelder i VG, Øystein David Johansen tar Steines uttalelser med ro.

– Det skal Tommy Steine selvsagt få lov til å mene, er hans korte kommentar til TV2.no.