Nissans småbiler, Cube og Micra, kan ha problemer med en bolt som ikke er festet skikkelig. Resultatet kan bli at det blir vanskelig å styre bilen   derfor tilbakekalles nå 841.000 biler for kontroll.
Nissans småbiler, Cube og Micra, kan ha problemer med en bolt som ikke er festet skikkelig. Resultatet kan bli at det blir vanskelig å styre bilen derfor tilbakekalles nå 841.000 biler for kontroll.

Nissan tilbakekaller 841.000 biler

Norske biler som kan være berørt kalles inn i løpet av juni.

I dag gikk Nissan ut med beskjeden om at 841.000 biler tilbakekalles på grunn av et potensielt styringsproblem. En bolt i rattet kan nemlig være for dårlig festet, og i verste fall vil det kunne føre til at rattet ikke fungerer skikkelig lenger, ifølge Nissans egen kunngjøring.

Det er i utgangspunktet småbilene Nissan Micra og Cube som er berørt – mer presist biler produsert i Japan og Storbritannia mellom 2002 og 2006.

Biler tilbakekalles i alle verdensdeler – og i Norge vil rundt 1.400 biler bli kalt inn til sjekk.

LES OGSÅ: Den beste og verste modellen – fra ditt merke

Ikke rapportert om ulykker

Informasjonssjef hos Nissan Norge, Marina Maneas Bakkum, uttaler til Broom.no at det er uhyre liten sjanse for at det skal bli noe problem med bilene.

– Dette er noe som gjøres for at vi skal være på den helt sikre siden. Det har ikke vært rapportert om noen ulykker relatert til dette i løpet av alle disse årene. Men hvis noen er nervøse, og ikke vil vente til innkallingen er kommet, så kan de kontakte et Nissan-verksted, sier Bakkum.

LES OGSÅ: Her er bruktbilene du skal styre unna

Fort gjort

Nissan Norge jobber for tiden med å skaffe seg oversikt over hvem som eier de ulike bilene som skal kalles inn – og regner altså med å starte kontrollen og eventuelt reparasjonen av disse bilene de neste ukene.

– Selve kontrollen og eventuelt det å fikse problemet er veldig fort gjort. Det er jo ikke snakk om å vente på noen deler eller noe slikt, understreker Bakkum.

LES OGSÅ: Nissan 300 ZX: Nå er denne lekre sportsbilen oppnåelig

Flyttes til India

Nissan har nå flyttet produksjonen av Micra fra Sunderland i England, til Chennai i India for å gjøre plass til Juke.

Neste generasjons Micra, som kommer rundt 2016, vil bli produsert både i Chennai og i Renaults fabrikk i Flins utenfor Paris.

LES OGSÅ: Dette er forsikringsselskapenes egen verstingliste