Armstrong and Di Luca (Foto: ALESSANDRO TROVATI, © AP)
Armstrong and Di Luca (Foto: ALESSANDRO TROVATI, © AP)
Danilo Di Luca  (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)
Danilo Di Luca (Foto: DAMIEN MEYER/AFP)

Til og med Lance Armstrong slakter doptatte Di Luca

– Virkelig, Di Luca? Er du så jævlig dum?

Danilo Di Luca har testet positivt for EPO. Det skriver Gazzetta dello Sport. Sportsdirektør i Vini Fantini Luca Scinto bekrefter overfor cyclingnews at det stemmer.

– Han er gal, han er en idiot og han trenger behandling. Det er ikke noe annet å si. Vi ga ham en ny sjanse og sponsorene satte sin lit til ham. Dette er hvordan han betaler oss tilbake. Det er galskap at en rytter tror han kan slippe unna med dette, sier Scinto.

Han bør få en dom på 12 år

Den positive dopingprøven ble avlagt 29. april, tre dager etter at Di Luca signerte for Vini Fantini.

Di Luca er for øyeblikket nummer 26 sammenlagt i Giroen. Han ble nummer 10 på gårsdagens tempo.

Det er ikke første gang Di Luca havner i dopinggarnet. I 2007 ble han utestengt fra sykkelsporten i tre måneder for sin innblanding i dopingsaken «Oil for drugs». I 2009 testet han positivt for Cera og ble utestengt i to år.

Les: Di Luca sparket - kan bli saksøkt
Les også: Danilo Di Lucas B-prøver også positive

TV 2s sykkelkommentator Johan Kaggestad er glad Di Luca nå etter all sannsynlighet er ferdig i sykkelsporten.

– Man burde ha offentlig flaggdag for at Di Luca ble tatt, sier Kaggestad.

Han er ikke overrasket over at italieneren er tatt på ny.

– For det første er han tatt i doping tidligere. For det andre har han mange ganger vært mistenkt for å dope seg. Han har vært involvert i Drugs for oil og stort sett alle de mistenkelige personene man har hatt i italiensk sykkelsport. Da jeg så at resultatene hans bare ble bedre og bedre da han kom tilbake etter dopingdommen, begynte jeg å lure på om han hadde falt tilbake til gamle synder. Han har ingen troverdighet hos meg. Jeg synes bare det er synd at han har fått lov til å holde på, sier Kaggestad.

I 2010 lovet Di Luca bot og bedring. Foran 500 studenter innrømmet han å ha dopet seg flere ganger i løpet av karrieren. Da sa Di Luca at han aldri ville dope seg igjen.

Nå vil Kaggestad utestenge Di Luca for all fremtid.

– Det italienske forbundet har blitt mye strengere enn de var, men det har ikke tilbakevirkende kraft. Har har vært involvert i to skandaler, og da burde han blitt avskiltet. For meg står Di Luca på linje med Riccardo Ricco. Han er like håpløs og like ille. Di Luca har jukset flere ganger, og straffen må bli progressiv. Han har i tillegg ødelagt omdømmet til sykkelsporten, så han bør få en dom på 12 år. Da blir det vanskelig for ham å komme tilbake, sier Kaggestad.

I sykkelmiljøet er man oppgitt over Di Luca. Ja, faktisk har til og med den største dopsynderen Lance Armstrong dratt frem slaktekniven.

– Jeg vet jeg er null kredibilitet rundt dopingspørsmål - jeg kan likevel ikke la være å tenke, «virkelig, Di Luca? Er du så jævlig dum?»

Di Luca vant Giro d’Italia i 2007.