abdi copy
abdi copy
abdi
abdi

Godset-Abdi fikk EM-ja på fødestua: – Det var en spesiell dag

Kun minutter før han ble far for første gang, fikk Abdisalam Ibrahim beskjed om at han får plass i troppen til U21-EM i Israel.

Drammen (TV 2 Sporten): Dagen derpå var 22-åringen tilbake på Strømsgodset-trening, men tankene var et helt annet sted enn på fotballbanen. Spilleren som må sone karantene mot AaFK fredag tok derfor en rolig økt innendørs.

– Jeg har tre gule kort, og det ble ikke så mye søvn i natt. Det var en spesiell dag for meg i går. Det kan ikke bli bedre enn det der, sier Ibrahim til tv2.no.

Mens han sto på sykehuset klar til å ta imot sitt første barn, tikket det inn tekstmeldinger fra kompiser som ville gratulere med plass i troppen til sommerens U21-EM.

– Det ble veldig mye følelser. Du kan godt kalle det for den største dagen i mitt liv. Det var en spesiell følelse å få en sønn, sier unggutten.

Mistet søsteren
Det har vært noen kontrastfylte uker for 22-åringen som er født i Somalia og oppvokst på Fjellhamar utenfor Lillestrøm. For tre uker siden mistet han lillesøsteren sin etter sykdom.

Ibrahim sto derfor over kampen mot Viking og mister også fredagens toppkamp mot Aalesund med karantene. Midtbanespilleren mener selv det er helt greit siden tankene for tiden er hos sønnen som Adam.

– Han er veldig søt. Jeg er en veldig stolt pappa, sier Ibrahim og hevder junior ikke er oppkalt etter Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Artikkelen fortsetter under bildet!

abbdi
abbdi

Blir i Drammen?
Ibrahim er fortsatt samarbeidsklubben Manchester Citys eiendom og har ett år igjen av kontrakten i storklubben. Leieavtalen går ut 30. juni, men Strømsgodset håper å beholde 22-åringen ut hele 2013-sesongen.

– Det har vært en bra opplevelse her. Vi leder serien og har gode sjanser til å ta medalje. Jeg skal ikke si gull, men vi har gode sjanser til å gjenskape det vi gjorde i fjor. For min egen del har jeg prestert bra i de fleste kampene og hatt mye energi. Jeg får også mye hjelp av Ronny Deila som er en fantastisk trener, sier Ibrahim.

Han har Patrick Vieira som sitt store forbilde og snakker jevnlig med franskmannen som nå er Manchester Citys reservelagstrener. Vieira har også vært på besøk i Drammen tidligere denne sesongen.

– De ser hver kamp på video og Vieira følger bra med. Jeg får håpe han blir A-lagstrener en dag, sier Ibrahim og smiler.