Holger Apfel
Holger Apfel

Braunschweig utestenger høyreorientert politiker

Omar Elabdellaouis tyske klubb Eintracht Braunschweig vil ikke assosieres med den høyreorienterte politikeren Holger Apfel.

Braunschweig rykket opp fra 2. Bundesliga i våres. Klubben gjør seg klar for comeback i 1. Bundesliga. Der har ikke de gulkledde spilt siden slutten av 1980-tallet.

Etter at opprykket var i boks la Apfel ut et bilde av seg selv med gress fra Braunschweigs hjemmebane på Facebook. Braunschweig-formann Soeren Oliver Voigt sier i en uttalelse at de gjør alt de kan for å hindre at klubben misbrukes av høyreorienterte.

– Eintracht Braunschweig er fast bestemt på å ta alle mulige forholdsregler for å forhindre at Eintracht Braunschweig blir utnyttet i forbindelse med høyreekstrem ideologi. Vi vil derfor bruke alle lovlige midler overfor herr Apfel. Med umiddelbar virkning er han ilagt forbud mot å komme til vår stadion. Saken er overlevert våre advokater, sier Voigt.

Les også: Ny nordmann klar for Bundesliga etter frisparkperle: – Utrolig deilig
Les: Elabdellaoui solgt til Braunschweig

Apfel er leder av Tysklands nasjonaldemokratiske parti (NPD). Han er også folkevalgt for NPD i Sachsen. Partiet er nasjonalistisk, EU-fiendtlig og innvandringskritisk. Ifølge Store norske leksikon har tyske myndigheter gjort forsøk på å forby partiet.

Eintracht Braunschweig ble seriemester i 1967. I 1977/78 møtte laget Start i UEFA-cupen. Sørlendingene ble slått 4-1 sammenlagt. Start vant sensasjonelt 1-0 hjemme. Lystige Start-gutter tapte 0-4 i bortekampen. Ifølge ikstart.no er borteoppgjøret senere døpt «Jägermeister-treffet».

Norske Omar Elabdellaoui (21) spilte seg til fast plass på midtbanen og bidro til at klubben rykket opp i Bundesliga denne sesongen. (©NTB)