Pittsburgh én seier fra NHL-semifinale

Pittsburgh Penguins var i målhumør da Ottawa Senators ble knust 7-3 i NHL-sluttspillet natt til torsdag.

Med 3-1 i kamper er Penguins bare én seier fra å ta seg til NHL-semifinale. Ottawa ledet 2-1 etter 1. periode, men i løpet av de to første minuttene av midtperioden hadde Chris Kunitz og Jarome Iginla snudd kampen til Penguins fordel.

Med fire mål i første halvdel av 3. periode punkterte Pittsburgh kampen. Daniel Alfredssons redusering etter 54.44 pyntet litt på resultatet. Iginla og James Neal scoret to mål hver for Pittsburgh, hvor Kris Letang noterte seg for hele fire assist. Sistnevnte ble kåret til kampens beste spiller.

Ottawa-spillerne raste mot 2-2-målet. Backen Erik Karlson ble taklet i ryggen av Kunitz høyt oppe i Pittsburghs forsvarssone. Sekunder senere skjøt en frispilt Kunitz inn 2-2, samtidig som Karlsson, uten hell, kranglet med dommerne.

Craig Anderson i Ottawas mål hadde ingen stor kamp. Han slapp inn 32 av 38 skudd (redningsprosent 84,2) før svenske Robin Lehner overtok. Reserven stanset tre av fire skudd. (©NTB)