CAS avviste Murofushi-anke

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avvist sleggekaster Koji Murofushis anke, og dermed er valgene til IOKs utøverkommisjon fra London-OL omsider endelige.

Murofushi ble av IOK diskvalifisert fra valget for å ha drevet ulovlig valgkamp. Han anket avgjørelsen til CAS, og det førte til at de valgte utøverne måtte vente ni måneder med å ta sine plasser som IOK-medlemmer.

Chu Mu-yen, en taekwondoutøver fra Taiwan, ble diskvalifisert av tilsvarende årsaker og fikk sin CAS-anke avvist i mars.

Murofushi la fram sin sak i en høring 10. og 11. april, og onsdag kom avgjørelsen. Voldgiftspanelet understreket at anken ble avvist fordi Japans OL-komité ikke hadde fulgt reglene og gjorde det klart at Murofushis rykte er intakt.

– IOK ønsker CAS-avgjørelsen velkommen og ser fram til å jobbe med Danka Bartekova, James Tomkins, Kirsty Coventry og Tony Estanguet, som vil bli fremmet for opptak i IOK på den ekstraordinære sesjonen i Lausanne i juli, heter det i en uttalelse fra OL-komiteen.

Estanguet (elvepadler fra Frankrike), Coventry (svømmer fra Zimbabwe), Tomkins (roer fra Australia) og Bartekova (skytter fra Slovakia) ble valgt av deltakerne i London-OL som medlemmer av utøverkommisjonen for sommeridretter. (©NTB)