petrov (Foto: Martin Rickett)
petrov (Foto: Martin Rickett)

Petrov blir trener i Villa

– Jeg er veldig oppspilt over å få denne muligheten.

Stiliyan Petrov har lagt fotballskoene på hylla etter at han ble rammet av leukemi. Kreftsykdommen har vært i remisjon siden august 2012, og nå som 33-åringen er på bedringens vei har han bestemt seg for å takke ja til å bli trener i Aston Villa.

Petrov skal hjelpe Gordon Cowans med å trene de unge talentene i Villas velrenommerte akademi. Villa-talentene vant den prestisjetunge NextGen-turneringen denne sesongen.

– Jeg er veldig oppspilt over å få denne muligheten, og jeg ønsker å takke klubben og manager Paul Lambert for at jeg har fått muligheten til å bli værende i Aston Villa, noe jeg alltid har sett på som et privilegium, sier Petrov til Villas nettsider.

– Jeg kommer til å begynne på trenerutdannelsen min i de neste månedene, og jeg ser frem til å jobbe med Gordon Cowans. Han er en mann jeg respekterer, og en sann Villa-legende, fortsetter bulgareren.

Les også: Her blir kreftsyke Petrov hyllet av Villa-fansen

petrov__ (Foto: Martin Rickett)
petrov__ (Foto: Martin Rickett)

Før han ble rammet av leukemi, da han var sjefen på Villas midtbane, spilte Petrov med nummer 19 på ryggen.

Etter at sykdommen satte en stopper for videre spill har det 19. minuttet av hver kamp gått med til å hylle Petrov. Villa-fansen har applaudert i hver eneste kamp siden sykdommen rammet, for å vise støtte til sin kaptein.

I sesongavslutningen borte mot Wigan var det også delt ut Petrov-masker til de 4000 tilreisende Villa-supporterne.

– Alle vet at Villa-fansen har vært fantastiske med meg hele veien, og jeg takker alle sammen. Men jeg vil også takke Wigan-fansen. Jeg ble sjokkert over responsen fra alle supporterne da jeg gikk ut på banen etter søndagens kamp. Alle ble værende, alle sto, alle applauderte. Det var en mektig demonstrasjon av hvor samlende fotballen kan være, sier han.

p19 (Foto: Martin Rickett)
p19 (Foto: Martin Rickett)