TIL CITY: Alt tyder på at Manuel Pellegrini blir ansatt som ny manager i Manchester City. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
TIL CITY: Alt tyder på at Manuel Pellegrini blir ansatt som ny manager i Manchester City. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Pellegrini forlater Málaga - City neste?

Manuel Pellegrini gir seg som hovedtrener i spanske Málaga etter sesongen. Chileneren kobles sterkt til den ledige managerjobben i Manchester City.

59-åringen bekreftet onsdag selv avgangen til den spanske sportsavisen AS.

– Profesjonelt lever jeg mine siste timer i Málaga. På søndag leder jeg klubben for siste gang hjemme på La Rosaleda. Det blir følelsesladd og jeg håper å kunne forlate laget på en e-cupplass, sa Pellegrini.

Han understreket at han ikke forlater Málaga på grunn av økonomi. Den spanske klubben har opplevd økonomiske utfordringer denne sesongen. Det er også årsaken til at Málaga er utestengt fra å spille i europacupene neste sesong.

– Jeg ønsker å ta del i et sportslig prosjekt som får meg til å føle meg fullendt.

Chileneren er favoritt til å bli ny manager i Manchester City. Den engelske klubben ga forrige uke Roberto Mancini sparken. Pellegrini tok over Málaga i 2010 og hadde kontrakt fram til 2015.

Málaga-straff redusert
Málaga er, som nevnt, fortsatt utestengt fra e-cupspill for en sesong, men fikk onsdag redusert straff av UEFA.

Málaga ble i desember suspendert fra spill i europacupene for ett år etter å ha hatt ubetalte regninger til flere kreditorer. Klubben risikerte også å bli utestengt i ett år til om ikke økonomien ble i orden.

Ettersom Málaga har ryddet opp og betalt for seg, besluttet Det europeiske fotballforbundet (UEFA) onsdag å fjerne risikoen for å bli suspendert etter det første året.

Málaga må fortsatt stå over én sesong med e-cupspill om laget kvalifiserer seg til det i løpet av de fire neste årene. Trolig skjer det allerede til høsten. To serierunder før slutt besitter laget fra den spanske solkysten sjetteplassen i La Liga, som gir kvalifisering til europaligaen.

Da utestengelsen ble kjent i fjor reagerte Málaga sterkt og tok den inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Saken skal opp til behandling i sommer.

Málaga imponerte stort i sin mesterligadebut denne sesongen. Klubben tok seg helt til kvartfinalen og var kun sekunder fra å slå ut finalist Borussia Dortmund i kampen om en semifinalebillett. (©NTB)