Det hører helt klart til sjeldenhetene at en vaskeekte Formel 1 bil finner veien til Norge. Men i september kommer årets Ferrari modell til Rudskogen. Foto: Lorenzo Bellanca Ferrari.  (Foto: Lorenzo Bellanca, © l.bellanca@btinternet.com)
Det hører helt klart til sjeldenhetene at en vaskeekte Formel 1 bil finner veien til Norge. Men i september kommer årets Ferrari modell til Rudskogen. Foto: Lorenzo Bellanca Ferrari. (Foto: Lorenzo Bellanca, © l.bellanca@btinternet.com)

Ferrari Formel 1: Nå kommer de til Norge

Unik mulighet til å oppleve Formel 1 på nært hold. Se video!

Under Rudskogen Motorfestival 14.–15. september besøker blant andre Formel 1-teamet Scuderia Ferrari Norges hovedanlegg for motorsport med sin legendariske røde Formel 1-bil.

– Det er utrolig hyggelig at vi har fått verdens mest kjente Formel 1-team til Norge, sier Harald Huysman.

Hvilken fører som kommer til å kjøre bilen er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Lager super-SUV med teknologi fra Formel 1

0–100 km/t på to sekunder

Men om du aldri har sett, og ikke minst hørt, en Formel 1-bil i virkeligheten, kan dette være en svært sjelden anledning til å gjøre det hjemme i Norge.

Og det er ingen hvilken som helst bil det er snakk om. Årets F1-bil fra Ferrari, med modellbetegnelsen F138, er god for 0–100 km/t på rundt to sekunder og har en toppfart på over 370 km/t.

Til tross for V8-motor er vekten kun 605 kilo.

LES OGSÅ: Dette er en av Norges råeste familiebiler

Fullspekket program

Rudskogen Motorfestival ble arrangert for første gang i fjor og trakk rundt 17.000 mennesker til Rakkestad i Østfold til det som var åpningen av Norges hovedanlegg for motorsport.

Nå blir det en ny fartsfest på Rudskogen Motorsenter med blant annet NM-finaler i Superbike hvor det blir utdelt kongepokal.

NTCC gjester festivalen med 25 amerikanske monsterbiler fra Norge, Sverige og Danmark. MC-akrobaten Chris Pfeiffer gjestet festivalen i 2012 og han kommer tilbake til Rudskogen også i år.

Det blir også flyshow, Premium Cars-utstilling med importører som Audi, BMW, Ferrari, Jaguar, Koenigsegg, Maserati og Porsche og defilering av det som motorsporten i Norge har å by på.

LES OGSÅ: De aller viktigste Formel 1-bilene

– Bare å huke av i kalenderen

– Vi lover en fullspekket og ikke minst fartsfull festival også i år. Det kommer til å bli mye nytt. Blant annet skal vi ha Santander SuperCars. Her vil det komme biler som man bare hører om og sjelden ser.

– Vi skal også ha utdeling av kongepokal i Superbike-klassen, forteller prosjektleder i Rudskogen Motorfestival, Helen Thorgersen, som forteller at datoen 14.–15. september bare er å huke av i kalenderen, så raskt som mulig.

Ferrari i Formel 1

Ferrari har hele 16 fabrikkmesterskap i VM, og 15 førermesterskap. Totalt har teamet over 220 enkelt seiere. Teamet vant også Spanias Grand Prix sist VM-runde med Fernando Alonso.

De hadde sin storhetstid fra 1999 til 2004 da de vant samtlige konstruktørtitler.

Den føreren som har tatt flest førertitler for Scuderia Ferrari er tyskeren Michael Schumacher som vant mesterskapet fem ganger på rad fra 2000 til 2004.

Schumacher har aksjer i det norske hovedanlegget på Rudskogen.

Klikk på videovinduet for en liten smakebit av hva du har i vente:

https://www.youtube.com/watch?v=PwcqsEvbai8

LES OGSÅ: Norsk oppfinnelse kan revolusjonere Formel 1