Solfrid og Sveinung på andreplass i Amazing Race (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Solfrid og Sveinung på andreplass i Amazing Race (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Solfrid og Sveinung i Amazing Race (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Solfrid og Sveinung i Amazing Race (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

«Amazing»-seieren glapp på målstreken: – Fryktelig kjipt

Solfrid og Sveinung så 500.000 kroner forsvinne foran øynene på dem.

Av Sandra Mei Ling Noer

Det var uhyre tett mellom de to første lagene i kveldens «The Amazing Race Norge»-finale. Spente TV-seere fikk se at samboerne Solfrid Kvalvik (37) og Sveinung Ellingsen (29) så vidt ble slått på målstreken av brødrene Omar (29) og Bilal Ishqair (27), som altså sikret seg førsteplassen som inkluderer en premie på 500.000 kroner og to biler.

– Det er kjipt. Det er fryktelig kjipt å tape, men vi er veldig stolte av å være på andreplass! Det er en seier i seg selv. Men det er kjipt å ryke ut så close, sier Solfrid få minutter etter at TV-kameraene er skrudd av inne i kongsberggruvene.

Selv om andreplassen nok er tung å svelge etter en klar ledelse inn mot mål, forteller Sveinung at han klarer å sette pris på reisen de har vært med på, som har ført dem fra Europa til Afrika og Sør-Amerika.

– Sånn er det. Vi er ikke 500.000 og to biler rikere, men vi er mange opplevelser rikere og har opplevd masse flott, sier han i videoen du kan se nedenfor.

Se Solfrid og Sveinung snakke om å se Omar og Bilal løpe forbi dem her:

720406

– De har gullhår i ræva!

Finaleprogrammet, som gikk på TV i kveld, mistet trolig én seer mot slutten.

– Jeg vil ikke se de siste ti minuttene av dette programmet. Det er så bittert, sier Sveinung.

– De har gullhår i ræva! utbryter Solfrid.

Solfrid og Sveinung i Amazing race i Rio (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Solfrid og Sveinung i Amazing race i Rio (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
«Gullhår i ræva» til tross, Solfrid og Sveinung innrømmer at de unner brødrene plasseringen.

– De er kjempeflotte gutter og vi har blitt godt kjent med dem. De er verdige vinnere, sier Solfrid.

– De er verdige vinnere og de har vært på topp hele tiden, så de fortjener det. Det er ingen tvil om det, mener makkeren.

Gjennom tre kontinenter har årets deltakere måttet gjennomføre en rekke fysiske og psykiske oppgaver.

– Jeg synes vi har taklet det ganske fint. Selv om det har vært litt kjefting og banning underveis, innrømmer Solfrid.

– Det har vært en test. Men det har gått bra, sier samboeren.
– Litt som å vinne

Sist inn til mål i kveldens finaleprogram kom venninnene Cecilie A. Kreutz (42) og Camilla H. Smith (43). De henger ikke med hodet på grunn av plasseringen.

– Tredjeplassen var litt som å vinne for oss i dag. Vi er veldig fornøyd med en tredjeplass, sier Cecilie til tv2.no.

42-åringen er dog litt skeptisk til duoen som faktisk vant årets sesong.

Cecilie og Camilla i Amazing Race (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Cecilie og Camilla i Amazing Race (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
– Skal jeg være helt ærlig, er det litt todelt. Omar og Bilal har vært kjempeflinke gjennom hele racet og taklet alt. Sånt sett er de verdige vinnere og de sterkeste. Men på den følelsesmessige siden hadde jeg faktisk håpet at Solfrid og Sveinung skulle ta og jekke dem ned littegrann. De har også vært sterke og det har ikke vært noen selvfølge for noen andre enn Omar og Bilal at de skulle vinne. Men når de har vunnet må jeg jo ta av meg hatten og si at det var vel fortjent, sier hun.

Camilla er på sin side mer fornøyd med oppførselen til de til tider høylytte brødrene.

– Jeg synes det er veldig fortjent og jeg synes at det er kjempehyggelig. Omar og Bilal er noen fantastiske gutter, for noen utrolig høflige gutter. Det er helt vanvittig! mener hun.

– Jeg er jo ikke enig i det, da, ler Cecilie.

– Men jeg mener det. De er over normalt høflige gutter, synes jeg, fortsetter Camilla.

– En ting er Omar og Bilal i en konkurranse, og en ting er Omar og Bilal privat. Omar og Bilal i konkurranse har spisse albuer, de kjører overalt og tar ikke hensyn, så da synes jeg ikke de er høflige. Men med en gang konkurransen er over, viser de andre sider. I konkurransesett synes jeg de hadde fortjent å bli jekket ned, men ikke som mennesker, forklarer Cecilie.

Se Cecilie og Camilla snakke ut etter pit stop her:

720439

Husker folk og sandaler

Blant sesongens mange etapper, er det ikke bare de andre deltakerne som har gjort inntrykk på Cecilie og Camilla. Å finne et høydepunkt like etter å ha løpt i mål, er visst ikke lett.

– Det er vanskelig å pinpointe en ting akkurat nå, men Cape Town i seg selv var veldig minnerikt. Det var så vakkert! Også situasjonen i Namibia, der vi gikk med vonde sandaler og det var veldig vanskelig og disse guttene sang for oss, det var søtt. Det var en helt herlig følelse, sier Cecilie.

– Og vi har også truffet utrolig mange søte mennesker! Som for eksempel de som stod og heiet på oss da vi holdt på å sortere kuer. De heiet og heiet, mimrer Camilla.

Cecilie og Camilla i Amazing Race (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Cecilie og Camilla i Amazing Race (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
– Jeg tror nok at noen inntrykk kommer til å sitte sterkere igjen enn andre hvis jeg setter meg ned og sorterer alt, men akkurat nå er det menneskene vi har møtt på veien og de flotte stedene vi har sett som vi husker best, oppsummerer Cecilie.

Tøffere enn forventet

Venninnene føler at de har kommet nærmere hverandre som følge av konkurransen. Det konstante samværet har også ført til noen nye oppdagelser.

– Jeg visste at Camilla var supersosial, at hun kom lett i kontakt med mennesker og at hun var omsorgsfull, det har jeg sett gjennom mange år, men at hun er tøff, det overrasket meg! sier Cecilie.

– Jeg har lært at Cecilie er mye tøffere enn jeg hadde trodd. Jeg trodde hun var litt sånn femstjerners-dame innimellom, men hun bare legger det fra seg og tar utfordringer på strak arm. Jeg visste at hun var smart, men ikke at hun var så flink til å huske! Og hun er også veldig omsorgsfull. Vi har støttet hverandre hele veien, skyter venninnen inn.

Selv om de har støttet hverandre og trivdes i hverandres selskap, medgir duoen at det skal bli godt å komme hjem til familien.

– Jeg står og tripper, for her inne er det ikke dekning. Jeg har lyst til å ringe hjem med en gang! Jeg gleder meg sånn til å snakke med barna mine! Jeg gleder meg sånn til å se mannen min igjen! Jeg klarer nesten ikke å snakke om det, jeg er helt på gråten fordi jeg gleder meg sånn, avslutter en oppspilt Cecilie.

Les alt om deltakerne på tv2.no/amazingrace.