Garcia beklaget uttalelse om Woods

Den spanske golfstjernen Sergio Garcia sa onsdag unnskyld etter å ha kommet med en upassende kommentar om verdensener Tiger Woods.

Garcia og Woods har lenge hatt et kjølig forhold til hverandre. Under tirsdagens prisutdeling på europatouren sa Garcia følgende da han ble spurt om han ville invitere Woods på middag under US Open neste måned:

– Vi vil få ham på besøk hver kveld. Vi vil servere stekt kylling.

Uttalelsen vekket oppsikt. «Stekt kylling» har i USA vært del av en stereotypisk beskrivelse av afroamerikaneres matvaner. Det gir assosiasjoner til slavetiden, og en uttalelse som Garcias kan oppfattes som rasistisk. Dagen etter la Garcia seg flat.

– Jeg beklager hvis uttalelsene mine har såret noen. Jeg svarte på et spørsmål, som helt klart ble stilt til meg som en spøk, og jeg svarte på en dum måte. Det jeg sa var ikke rasistisk ment, sa Garcia, som brukte ordet «sorry» 11 ganger og «apology» fem ganger på en pressekonferanse.

Spanjolen var i full krangel med Woods under Players Championship forrige måned. Han beskyldte amerikaneren for å forstyrre ham med vilje midt i et slag, noe som førte til en hissig ordveksling. (©NTB)