Tollås
Tollås

Tollås Nation om U21-uttaket: – Det er så jævlig skuffende

Og Aalesund-stopperen mener det er en fiasko at lagkompisen Fredrik Ulvestad ikke er med i U21-troppen.

Tor Ole Skullerud tok i dag ut troppen til U21-EM. Han fant verken plass til Jonathan Tollås Nation eller formspilleren Fredrik Ulvestad.

Tollås Nation forteller at Tor Ole Skullerud ringte ham tirsdag kveld for å gi ham den tunge beskjeden.

– Det er så jævlig skuffende. Årets største skuffelse egentlig. Samtidig kan jeg bare skylde på meg selv. Jeg spilte en rævva treningskamp mot Spania for et par måneder siden. Det var helt sikkert utslagsgivende da de satt og strøk ut navn på listen. Veldig skuffende, men jeg sitter igjen med en følelse av at det er min egen feil, sier Tollås Nation til tv2.no.

Les: Her er troppen til U21-EM
Les også: TV 2 sender U21-EM

Ble oppringt av Skullerud
Fredrik Semb Berge, Thomas Rogne og Stefan Strandberg er de tre midtstopperne i Skulleruds U21-tropp. I tillegg kan Håvard Nordtveit bekle midtstopperplassen ved krise. Nation håpet i det lengste at Skullerud ville ta med fire rene stoppere.

– Toro ringte meg i går. Han sa til meg at han ville ta med tre midtstoppere, ikke fire. Da kom de frem til at de tre var Rogne, Semb Berge og Strandberg. Det har de i grunn vært de siste årene. Da de skulle ta med tre stoppere skjønte jeg at jeg ikke var med. Jeg trodde i utgangspunktet at det skulle være fire stoppere med, sier Tollås Nation, som tror en Israel-tur ville vært en verdifull erfaring å ta med seg videre i karrieren.

– Det hadde vært en veldig fin opplevelse, enten jeg hadde spilt eller ikke. Det er en veldig fin erfaring å ha vært i et mesterskap - det er det svært sjelden norske landslag er.

Les: RBK-profil stempler kvinnelig linjedommer som «kjerring»
Les også: Hør Drillos og Skulleruds tropp-begrunnelser her

– En fiasko
Heller ikke Fredrik Ulvestad ble funnet god nok til å forsvare en plass i EM-troppen. Det skjønner Tollås Nation lite av.

– Jeg har sagt i tiden før uttaket at det ville vært en fiasko om han ikke er med, men de har tatt en nøye vurdering. Vi får håpe de kan sitte igjen med god samvittighet og vite at de har fulgt med og hatt god kontroll på spillerne. Fredrik er formspiller nummer en i Tippeligaen. Det er veldig rart at de ikke har funnet plass til ham, sier 22-åringen.

Nå vil Nation bruke EM-vrakingen til noe positivt.

– Jeg må bare vise at den vurderingen er feil. Jeg skal kjempe og stå på til jeg eventuelt blir aktuell for a-landslaget, sier Aalesund-kapteinen.

Se hele landslagsuttaket her:

720572