BONDE: Birte Larsen (53) driver en strutsefarm i Bergen og søker en mann som trives med kroppslig arbeid og som kan være både venn og kjæreste.  (Foto: TV 2)
BONDE: Birte Larsen (53) driver en strutsefarm i Bergen og søker en mann som trives med kroppslig arbeid og som kan være både venn og kjæreste. (Foto: TV 2)

Birte Larsen (53)

Birthe jakter på en mann som synes det er kjekt å være kjærester i det daglige.

NB! Fristen for å kontakte bøndene har gått ut.

Dagen starter med en god frokost sammen med sønnen på 17, som fortsatt bor hjemme. Når han reiser på skolen, bærer det i fjøset for å stelle dyr. På formiddagen kommer det gjerne en barnehage eller en skoleklasse på besøk til gården. Rundt tre bærer det hjem for middag og en liten middagshvil, før Birte er tilbake på gården halv fem. På gården er det ofte arrangementer og ting som skjer på ettermiddagen. Når Birte kommer hjem på kvelden bruker hun ofte tid på å svare på mail og gjøre papirarbeid.

– Jeg gjør lite annet enn å jobbe, men jeg kan sette av tid når jeg vil. Hadde jeg hatt noe annet å gjøre, og en å dele det andre med, hadde jeg gjort det. Når jeg er alene jobber jeg bare, sier Birte Larsen (53), som er en av årets bønder i «Jakten på kjærligheten».

Her er en presentasjon av alle årets bønder

Litt om gården:

Birte driver strutsefarm like utenfor Bergen sentrum. Farmen fungerer som besøksgård og undervisning for skoleelever og barnehager, og ofte er det aktiviteter for andre på gården på kveldstid. Birte har også noen kyr, lam og smådyr på gården.

SENTRUMSNÆRT: Birtes gård ligger i Fyllngsdalen i Bergen, med kort vei til Bergen sentrum, og bare et steinkast unna huset der hun bor.  (Foto: TV 2)
SENTRUMSNÆRT: Birtes gård ligger i Fyllngsdalen i Bergen, med kort vei til Bergen sentrum, og bare et steinkast unna huset der hun bor. (Foto: TV 2)

Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Snill og som oftest i greit humør. Jeg er nok litt vel arbeidssom og ærekjær på det jeg gjør. Også er jeg sosial, og er med på mye som er gøy. Jeg liker å gjøre det jeg har lyst til, og lar ikke noe stoppe meg.

– Blir det vanskelig å skulle dele gården med en annen?

– Nei, det er jeg vant til. Jeg har fortsatt min far som passer på, og min mor som maser. Dessuten var min mann og meg aldri enige om hvordan vi skulle løse tingene på, men det ble et bra resultat til slutt likevel. Jeg er rund i kantene. Det handler om å gi og ta.

Birte har tre barn på 17, 18 og 25. Hun har også barnebarn.

Se presentasjonsvideoen av Birte i toppen av saken

STRUTSEFARM: For rundt ti år siden begynte Birte med struts på gården, som er et populært utfluktsmål for skoler og barnehager i bergensområdet.  (Foto: TV 2)
STRUTSEFARM: For rundt ti år siden begynte Birte med struts på gården, som er et populært utfluktsmål for skoler og barnehager i bergensområdet. (Foto: TV 2)

Hvorfor ble du med i «Jakten på kjærligheten»?

– Jeg har vært enke i åtte år. Naboer og venninner har i flere år mast på meg om å melde meg på. I år meldte både jeg og en nabo meg på programmet.

Hvilke hobbyer har du?

– Musikk. Og ski. Alpint. Jeg gjør gjerne på tur, men er mer glad i å kjøre nedover. Når det gjelder musikk hører jeg mest på rock'n roll. De gode gamle. Deep Purple, Rainbow, Pink Floyd... Men jeg hører på alt mulig.

Hvem er du på jakt etter?

– En omtenksom og hjelpsom mann som har lyst til å være med meg på gården. Han kan gjerne ha et annet yrke, men må like å holde på med snekring, maling og vedlikehold, og være en jeg kan jobbe sammen med. Å være bonde betyr at man ikke har så mye ferie og fritid, så en kjæreste må synes det er kjekt å være kjærester i det daglige. Vi må kunne være gode venner og kjærester samtidig.

ENERGISK: Birte elsker jobben sin, men kunne tenkt seg litt flere fridager - og noen å dele dem med.  (Foto: TV 2)
ENERGISK: Birte elsker jobben sin, men kunne tenkt seg litt flere fridager - og noen å dele dem med. (Foto: TV 2)

Hva er dine drømmer for fremtiden?

– Litt færre arbeidsdager og litt mer ferie og fritid. Men jeg elsker å være bonde! Også ønsker jeg å finne en kjæreste som varer livet ut.

NB! Fristen for å kontakte bøndene har gått ut.