knuts (Foto: Scanpix)
knuts (Foto: Scanpix)

Caroline Knutsen ber om å bli fristilt: – Jeg er ferdig i Røa

29-åringen har havnet på benken i Røa og forlater klubben kun dager før toppkampen mot LSK Kvinner.

Oslo (TV 2 Sporten): Knutsen har bedt om å bli fristilt fra kontrakten allerede i dag, men er klar på at hun uansett er ferdig i Røa.

Den rutinerte keeperen, som senest forrige sesong var innom landslaget, spilte de fire første kampene i Toppserien denne sesongen før hun i de tre siste oppgjørene har blitt henvist til benken.

– Det stemmer at jeg er ferdig i Røa. Klubben har gjort det vanskelig gjennom valg av keepere, og jeg føler det ikke alltid lå sportslige kriterier til grunn. Over tid er det vanskelig å forholde seg til som toppidrettsutøver, sier Knutsen til tv2.no.

Vesterbekkmo i mål
Målvakten er inne i sin sjuende sesong i Oslo-klubben og signerte en ny kontrakt foran denne sesongen samtidig som Elise Thorsnes, Siri Nordby, Madeleine Giske, Guro Knutsen Mienna, Lene Mykjåland og Emilie Haavi alle takket for seg.

Artikkelen fortsetter under bildet!

geir
geir

Røa-trener Geir Nordby har valgt å sette Silje Vesterbekkmo mellom stengene de tre siste kampene. Hun ble tirsdag tatt ut i landslagstroppen som møter Sverige i Linköping 1. juni.

– Jeg ser ikke så mye dramatikk i denne situasjonen. Vi har to gode keepere og det er alltid sportslige vurderinger som ligger til grunn for hvem som står. Allerede før sesongen snakket vi om at det måtte bli en rullering dersom de ble vurdert som jevngode. Og slik har det vært, sier Nordby til tv2.no.

Møte mandag
Han snakket med Knutsen mandag og fikk forståelse for at 29-åringen er fast bestemt på at hun har spilt sin siste Røa-kamp.

– Det er veldig leit at dette skjer, men vi ønsker å legge forholdene til rette for Caroline uansett om det blir her eller i en annen klubb, sier Røa-treneren.

Styreleder Harald Nickelsen har lovet Knutsen en tilbakemelding når det gjelder kontraktssituasjonen i løpet av kort tid.

– Jeg tror ikke det er mye vi kan gjøre for å beholde henne slik denne saken har utviklet seg. Vi kan ikke true henne til å stå i mål. Med to av Norges beste målvakter i troppen har vi nesten «luktet» at noe slikt kunne skje, men det er kjempetrist da «Caro» har gjort en fantastisk innsats for Røa i mange år, sier han til tv2.no.