Straffemål ga Sogndal-seier

Malick Mane banket inn 1-0 for Sogndal fra straffemerket i mandagens bortemøte med Haugesund i eliteserien fotball.

Mane satte straffen kontrollert i motsatt hjørne for FKH-keeper Per Morten Kristiansen etter 69 minutters spill. Dommer Omar Rafiq pekte på straffemerket etter Umaru Banguras trøyeholding på Ulrik Flo på streken av 16-meteren. Vertene mente det skjedde utenfor boksen, men protestene ble ikke hørt.

Det var Sogndals første straffe siden 1-1-kampen mot Rosenborg 30. juli 2011. Intet annet eliteserielag har måtte vente så lenge på et straffespark i sin favør.

Tidligere i annen omgang hadde Haugesund flere sjanser til å ta ledelsen. Hattrick-helten Christian Gytkjær fra 5-1-kampen mot Molde trodde han hadde gjort 1-0 i det 55. minutt, men målet ble annullert. Assistentdommeren mente ballen hadde vært over kortlinjen.

Like etter kunne dansken stå helt alene og heade ballen, men den endte rett i klypene på Sogndal-keeper Erik Dahlin. Også Daniel Bamberg fikk en svær sjanse da han etter en time satte ballen via en Sogndal-spiller og i stolpen. I sluttminuttene presset FKH på for en utligning, men det ville seg ikke for hjemmelaget.

Før pause var vertene lenge det førende laget. Haugesund rullet opp flere gode kombinasjoner, men forsøkene på mål ble ikke farlige nok. I stedet fikk Sogndal den klart største sjansen da Azar Karadas avsluttet i stolpen etter 31 minutters spill. (©NTB)