Molde berget poeng mot RBK

Molde måtte spille 70 minutter med en mann mindre, men klarte å holde rivalen Rosenborg til 0-0 på bortebane da Nicki Bille Nielsen igjen kom i fokus.

På 66 tidligere møter mellom de to lagene har det aldri tidligere endt målløst. Men det ble utfallet mandag, etter en kamp hvor det var langt mellom de store sjansene.

Høydramatisk ble det etter 20 minutter, da Molde ble redusert til ti spillere. Rosenborg kontret etter et Molde-frispark, og Martin Linnes felte Nicki Bille Nielsen, som var på vei gjennom. Det fikk dommer Tom Harald Hagen til å dra opp det røde kortet, selv om den danske angriperen ikke hadde retning direkte mot mål.

Likevel holdt Molde nullen, i en kamp hvor Ole Gunnar Solskjærs mannskap skapte minimalt. Men etter 81 minutter trodde publikum at Nielsen hadde sendt RBK i ledelsen da han stupte ballen i mål. Hagen annullerte imidlertid målet fordi dansken slo ballen i mål. En helt riktig avgjørelse fra kamplederen.

RBK skapte da også det som var av sjanser. Allerede etter tre minutter kom Mikkel Diskerud til en stor mulighet. Han ble hælsparket gjennom etter rot i Molde-forsvaret, men keeper Ørjan Nyland fikk avverget midtbanespillerens forsøk. Nielsen fikk en fin mulighet etter en god pasning fra Tobias Mikkelsen, men igjen viste Nyland seg patent.

Annen omgang ble spilt etter samme melodi som den første. Rosenborg hadde ballen mest, men slet med å skape sjanser mot et dyptliggende Molde-lag. Et skudd fra Mike Jensen ga Nyland trøbbel, og et annet fra samme mann ble nesten styrt inn. Dermed endte det målløst, som betyr at Molde fortsatt ligger sist, mens Rosenborg holder på annenplassen. (©NTB)