stoltenberg bredde
stoltenberg bredde
TROR PÅ SEIER: Kulturminister Hadia Tajik mener Norges bidrag i MGP finalen i Malmø er bra, og at Norges vinnersjanser er store.  (Foto: Scanpix)
TROR PÅ SEIER: Kulturminister Hadia Tajik mener Norges bidrag i MGP finalen i Malmø er bra, og at Norges vinnersjanser er store. (Foto: Scanpix)

– Pengene skal ikke hindre oss i å vinne

Statsminister Jens Stoltenberg mener Norge har råd til finale neste år.

Margaret Berger er en av storfavorittene i kveldens Melodi Grand Prix-finale. Om Berger når helt til topps betyr det at NRK må belage seg på oppgaven som vertsland til neste år.

Det er fire år siden Norge var vertsland sist – året etter Alexander Rybaks seier med «Fairytail» i Baku i 2009.

Ingen billig affære

En finale i MGP er ingen billig affære, men statsminister Jens Stoltenberg mener vi har råd til å arrangere Eurovision neste år.

– Pengene skal ikke hindre oss i å vinne, sier statsministeren til TV 2, og fortsetter:

– Det har etter hvert blitt et stort prosjekt å arrangere Grand Prix, men når svenskene greier det, så skal Norge også greie det.

Klokketro på Margaret

Statsministeren har klokketro på Margaret Berger i kveldens finale.

– Det er en flott låt som har imponert mange. Jeg heier på Margaret! Det er veldig mange her i Sverige som tror det kommer til å gå bra med oss, sier Stoltenberg.

Les også: Strålende blid Margaret klar for MGP-finalen

Les også: Fra «Idol» til Norges håp i Melodi Grand Prix

Finner en løsning

TROR PÅ SEIER: Kulturminister Hadia Tajik mener Norges bidrag i MGP-finalen i Malmø er bra, og at Norges vinnersjanser er store.  (Foto: Scanpix)
TROR PÅ SEIER: Kulturminister Hadia Tajik mener Norges bidrag i MGP-finalen i Malmø er bra, og at Norges vinnersjanser er store. (Foto: Scanpix)

Kulturminister Hadia Tajik har klokketro på Margaret Berger, og kulturministeren er ikke bekymret for en eventuell Eurovision-finale i Norge til neste år.

– Hvis Margaret Berger stikker av med førsteplassen er jeg sikker på at vi finner en løsning på dette, sier hun til TV 2.

Fordelaktig plassering

Margaret Berger går ut som nummer 24 av 26 i kveldens finale i Malmø, en plassering som historisk sett er fordelaktig.

Finland er først ut av de nordiske landene, som nummer fire, mens arrangørlandet Sverige går på scenen som nummer 16, Danmark som nummer 18 og island som nummer 19.

Se John Brungots drøye Melodi Grand Prix-sleivspark