Selvmål ødela Freiburgs mesterligadrøm

Vegar Eggen Hedenstad fikk 18 minutter som innbytter da Freiburgs sensasjonelle mesterligadrøm ble knust med 1-2-tap mot Schalke.

Med tapet på Hedenstad og Freiburg nøye seg med europaligaspill til høsten, mens Schalke sikret seg retten til å spille kvalifisering om mesterligaspill.

Julian Draxler ga Schalke ledelsen etter 20 minutter, men Jonathan Schmid utlignet etter 54 minutter. Bare tre minutter senere satte Julian Schuster inn det ulykksalige selvmålet som forærte Schalke seieren.

Schalke endte på fjerdeplass med 55 poeng, fire mer enn Freiburg på femteplass.

Håvard Nordtveit scoret ett av målene da Mönchengladbach rotet bort ledelse 3-1 og tapte 3-4 hjemme mot seriemester Bayern München. Franck Ribéry scoret to ganger for sørtyskerne, som med sine 91 poeng vant 1. Bundesliga med hele 25 ned til toer Dortmund.

Neste lørdag møtes Bayern og Dortmund i mesterligafinale på Wembley. Dortmund tapte 1-2 hjemme mot Hoffenheim lørdag. Dermed reddet Hoffenheim plassen i siste runde, mens Fortuna Düsseldorf med Mathis Bolly på laget må ta turen ned i 2. divisjon. Bolly spilte 69 minutter for Düsseldorf i lørdagens 0-3-tap borte mot Hannover. (©NTB)