Svein Erik Edvartsen
Svein Erik Edvartsen

Edvartsen engasjerer Elden etter kampfiksing-påstander fra stortingspolitiker

Stortingspolitiker Øyvind Korsberg (Frp) beskylder dommer Svein-Erik Edvartsen for kampfiksing. Nå har dommeren engasjert John Christian Elden.

Bergen (TV 2 Sporten): Stortingspolitiker Øyvind Korsberg (Frp) går knallhardt ut mot dommer Svein-Erik Edvartsen på sin Twitter-konto etter oppgjøret mellom Tromsø og Vålerenga på Ullevaal 16. mai.

Vålerenga vant kampen 2-0, men Korsberg mener dette var åpenbart ufortjent.

Korsberg, som er fra Tromsø og er idrettspolitisk talsmann i Frp samt Stortingets visepresident, beskylder Edvartsen for kampfiksing fordi dommeren ikke ga Tromsø straffespark på stillingen 1-0 til Vålerenga.

– Kampfiksing gjelder ikke bare spillere, at TIL ikke fikk straffe er helt.......Dommer Edvartsen bør granskes og ikke få dømme mer i år, skriver han på sin Twitter-profil, ifølge Nordlys.

Han kan godt mene at det skjer feil under dømming, men slike påstander bør han vokte seg vel for. Det er ikke bare uverdig men også klart straffbart. Jeg vil følge det opp til uken dersom det ikke kommer en klar beklagelse

Engasjerte Elden
Dommer Svein-Erik Edvartsen reagerer kraftig på uttalelsene fra den profilerte idrettspolitikeren. Overfor TV 2 Sporten bekrefter Edvartsen at han har engasjert advokat John Christian Elden i sakens anledning.

– Dette er så grove og falske anklager at jeg ringte Norges beste advokat John Christian med en gang. I tillegg er saken på bordet til ledelsen i NFF, sier Edvartsen til TV 2 Sporten.

John Christian Elden opplyser til TV 2 Sporten at han vil følge opp saken, og mener at uttalelsene fra stortingspolikeren er straffbare.

– En stortingsmann som ikke har større seriøsitet enn dette og beskylder en av sitt folk for alvorlig kriminalitet bør gå i seg selv. Han kan godt mene at det skjer feil under dømming, men slike påstander bør han vokte seg vel for. Det er ikke bare uverdig men også klart straffbart. Jeg vil følge det opp til uken dersom det ikke kommer en klar beklagelse, sier advokat John Christian Elden til TV 2 Sporten.

TALSMANN: Den profilerte forsvarsadvokaten John Christian Elden er blitt hyret som talsmann av  den sex-skandaliserte Arbeiderparti-toppen Roger Ingebrigtsen. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)
TALSMANN: Den profilerte forsvarsadvokaten John Christian Elden er blitt hyret som talsmann av den sex-skandaliserte Arbeiderparti-toppen Roger Ingebrigtsen. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)

Antyder kampfiksing
Overfor lokalavisen Nordlys utdyper Frp-politikeren Korsberg sine synspunkter han kom med på Twitter.

– Det er helt uforståelig at han ikke dømmer hands. Han står to meter unna og ingenting skygger for situasjonen, sier politikeren til Nordlys.

Og slår fast:

– Regjeringen, Fotballforbundet og norsk idrett har laget handlingsplan for å bekjempe kampfiksing. Når situasjonen er så åpenbar gjør man seg sine tanker om motivet for å ikke dømme straffe, sier Korsberg.

LES OGSÅ: Se Vålerenga senke Tromsø

Se høydepunkter fra Vålerenga-Tromsø og den omstridte episoden i videovinduet (artikkelen fortsetter):

719672

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Det er alvorlig og uakseptabelt å antyde kampfiksing basert på EN omdiskutert situasjon i en fotballkamp. At FrPs idrettspolitiske talsmann ikke forstår dette er trist. En person i hans posisjon bør tenke seg grundig om før han kommer med slike utspill.

– Et svart øyeblikk
Stortingspolitikeren ber nå Norges fotballforbund (NFF) ta affære.

– Det var et svart øyeblikk i hans veldig kontroversielle dommerkarriere. Edvartsen har gjort utrolig mye rart før, og får meg til å stille spørsmål ved om det er en arverett å være dommer, sier Frp-politikeren.

Svein Graff, kommunikasjonsdirektør i NFF, reagerer kraftig på utspillet fra den profilerte idrettspolitiske talsmannen i Frp.

– Dommerkritikk må fotballforbundet tåle, og alle dommere blir evaluert etter hver eneste kamp. Men det er alvorlig og uakseptabelt å antyde kampfiksing basert på EN omdiskutert situasjon i en fotballkamp. At FrPs idrettspolitiske talsmann ikke forstår dette er trist. En person i hans posisjon bør tenke seg grundig om før han kommer med slike utspill. Det er dessverre ikke første gang Korsberg avslører seg selv, sier Svein Graff til TV 2 Sporten.