Berdych slo ut Djokovic i Roma

Tomas Berdych vendte kampen og slo ut verdensener Novak Djokovic med 2-6, 7-5, 6-4 i kvartfinalen i tennisturneringen Roma Masters fredag.

Den sjetteseedede tsjekkeren tapte første sett og lå under 2-5 i det andre, men var sterkest mot slutten og beseiret verdens beste tennisspiller på grusen i Roma.

Djokovic har slitt med en ankelskade og røk for annen helg på rad relativt tidlig ut av en turnering. Forrige uke ble han sensasjonelt slått av 21-åringen Grigor Dimitrov i 2. runde i Madrid.

For serberen kan det muligens være en fordel å ryke ut tidlig for å få en pause før Roland-Garros, som starter neste uke. Det er den eneste Grand Slam-turneringen Djokovic ikke har vunnet.

– Denne kampen tapte jeg på egen hånd. Jeg mistet konsentrasjonen litt og spilte mer defensivt. Kampen snudde, han fikk selvtillit, og jeg gjorde noen upressede feil. På dette nivået må du ta mulighetene når du får dem, sa Djokovic ifølge AFP.

Seieren var Berdychs andre på 15 møter med Djokovic. I semifinalen møter han vinneren Rafael Nadal, som slo landsmannen David Ferrer 6-4, 4-6, 6-2 i sin kvartfinale. (©NTB)