IKKE RART: En av Petter Northugs bitreste konkurrenter, Marcus Hellner, synes ikke Northug landslagsnekt er så pussig.
IKKE RART: En av Petter Northugs bitreste konkurrenter, Marcus Hellner, synes ikke Northug landslagsnekt er så pussig.

– Northug har nok en j****g mye bedre økonomisk støtte utenfor landslaget

Den svenske langrennsløperen Marcus Hellner synes ikke nei til landslaget er så overraskende.

Onsdag annonserte det norske skiesset at han skal stå utenfor landslaget fram til november for å forberede seg maksimalt foran OL-sesongen. På en pressekonferanse på Værnes onsdag var Northug krystallklar på at valget om å stå alene det neste halvåret var hans egen avgjørelse.

Det er blitt diskutert opp og i mente de siste par dagene om trønderen har tatt det riktige valget, men nå får han altså støtte fra andre siden av svenskegrensa.

LES OGSÅ: Petter Northug om landslagsexiten: – Forstår det kan oppfattes som illojalt
LES OGSÅ: Finn Hågen Krogh: – Han er mye på rommet og spiller nettpoker på samling

– Jævlig mye bedre økonomisk støtte
– Jeg synes ikke det er utrolig pussig, faktisk. Han trener jo mye alene og han er så stor at han kan gå litt sine egne veier. I tillegg har han nok en jævlig mye bedre støtte økonomisk utenfor landslaget, tror jeg, sier Marcus Hellner til Expressen.

Hellner var for et par uker siden sammen med Northug i Monaco og de virker å ha en god tone til tross for Northugs svenskemobbing. I et intervju med Aftonbladet i vinter avslørte faren at de prater veldig lite om Petter Northug hjemme på gården i Lerdala. Faren sa samtidig at Northug var den beste PR-agenten hans sønn kunne ha.

LES OGSÅ: Northugs sololøp kan skape sponsorkaos

– Prater ikke så mye sammen
Svensken virker ikke lunken på idéen om å trene sammen med Northug denne sommeren.

– Ja, det kunne jeg nok tenkt meg. Vi får se, det må jo passe inn i mitt skjema også. Jeg har gode lagkamerater og det er jo ikke slik at man lider noen nød. Nå har jeg jo Johan Olsson å konkurrere med, så nå som han er blitt så sterk får han vise vei, sier 27-åringen til Expressen.

At Northug og Hellner er bitre konkurrenter i skisporet er noe alle svensker og nordmenn har registrert, men tonen mellom de to er langt lystigere uten startnummer. Men de har ikke så mye kontakt, ifølge Hellner.

– Vi prater ikke spesielt mye sammen. Det blir noen tekstmeldinger i blant, forteller den svenske langrennsløperen.