Hushovd11 (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Hushovd11 (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Hushovd kjempet om seieren

Thor Hushovd ble slått i spurten og endte på 3.-plass, men han hadde likevel en god dag på sykkelen i Tour of California torsdag.

Nordmannen gjorde en viktig jobb for BMC-lagkamerat Tejay van Garderen i et brudd mot slutten av etappen og hjalp ham til å erobre ledertrøya i rittet. Janier Acevedo fulgte ikke godt nok med og satt for langt bak da det overraskende bruddet fikk gå 55 kilometer før mål. Dermed mistet han trøya.

– Det var ikke planen vår å gå for et brudd. Jeg tror det var RadioShack som startet det, og vi måtte bare gripe sjansen. Jeg var heldig som hadde to sterke hjelpere i Thor Hushovd og Michael Schär. Det kostet litt krefter, men det var verdt det, sa van Garderen.

LES OGSÅ: Kristoff banket Boasson Hagen for andre dag på rad
LES OGSÅ: Full klaff for Garmins plan B i Giro d'Italia

Det var ventet at torsdagens etappe ville ende i massespurt, men vanskelig vind bidro til at feltet sprakk opp. Hushovd hjalp van Garderen også ved å vinne en innlagt spurt og snyte Michael Rogers for fem bonussekunder.

Saxo-rytteren Rogers avanserte til 2.-plass og er 42 sekunder bak van Garderen før fredagens tempoetappe.

Sjansen til å spurte om etappeseier forsvant for Hushovd da den tyske veteranen Jens Voigt (41) tråkket fra den 15 mann store tetgruppen fem kilometer før slutt og holdt forspranget til mål. (©NTB)