Godsets Bismark Adjei Boateng blir gratulert etter 1 0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Sogndal. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Godsets Bismark Adjei Boateng blir gratulert etter 1 0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Sogndal. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Bismark styrte Strømsgodset til ny seier

Den ghanesiske 20-åringen Bismark Adjei-Boateng scoret to i Drammen. I andre kamper rotet LSK bort en tomålsledelse og VIF banket Tromsø.

I altomfotball.no finner du alle 16. mai-resultatene og Tippeliga-tabellen.

Marienlyst/Åråsen/Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Strømsgodset er fremdeles soleklar serieleder etter en ny oppvisning på hjemmebane.

Denne gangen var det Sogndal som ble sendt hjem med tap.

Se sammendrag av Godset-Sogndal i TV 2 Play

Den talentfulle ghaneseren Bismark Adjei-Boateng er på utlån fra Manchester City og scoret to mål i 3-1-seieren.

– Jeg hadde ikke i mine villeste drømmer håpet på to mål, men at han gjør det, i tillegg til å være en sinnssyk ballvinner, gjør at vi får enda større konkurranse i midtbaneleddet. Det er egentlig der vi har hatt minst konkurranse tidligere, sier Godset-trener Ronny Deila til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Deila

Bismark er tilbake igjen fra start etter et skadeavbrekk på seks uker. Derfor smakte det ekstra godt med to scoringer i «comebacket».

– Jeg har kommet innpå i to kamper, men i dag fikk jeg min første fra start. Så jeg er veldig glad, og veldig fornøyd med å score, sier Bismark.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Bismark

Stefan Johansen scoret Godsets tredje, mens Malick Mane sto for Sogndals mål.

Les også:Molde-krisen fortsetter etter 1-5-slakt på hjemmebane
Les også: Branns spissfunn sørget for 16. mai-fest i Bergen

Sandnes Ulf kapret poeng på Åråsen
Petter Vaagan Moen noterte seg en målgivende pasning da Pálmi Rafn Pálmason sendte hjemmelaget i føringen etter 28 minutter. Ny Vaagan Moen-assist ble det da Ohi Omoijuanfo økte til 2-0 minuttet etter hvilen.

Men så raknet LSK.

Se sammendrag av Lillestrøm-Sandnes Ulf i TV 2 Play

Ti minutter senere scoret gjestene på sin første sjanse. Steinthor Thorsteinsson leverte et langt «saltoinnkast». I feltet raget Helle høyest og stanget inn reduseringen. Mer hodebry ble det for LSK da Udjus glapp Helles skudd og lot Høiland banke utligningen opp i vinkelen senere i omgangen.

TV 2 Play: Se intervju med Bjørn Helge Riise

– Det er utrolig tungt. Vi har full kontroll i første omgang og bør score flere. Andre omgang starter også bra, men så slipper vi inn pissemål igjen. Det irriterer meg sinnssykt. Men vi skal snu dette også, sier Bjørn Helge Riise til TV 2 Sporten.

Vålerenga tilbake på vinnersporet
Etter en dårlig periode var Vålerenga tilbake som et vinnerlag. Tromsø ble slått 2-0 på Ullevaal etter en frisk forestilling. Morten Berre og André Muri ble målscorere i hver sin omgang.

Se sammendrag av Vålerenga-Tromsø i TV 2 Play

Berre har scoret i hver eneste Tippeliga-sesong fra debuten i 1996. Spissen er dermed opp i 18 strake sesonger med scoringer.

– Jeg er heldig og holder meg skadefri, sier Berre som forklaring på hvordan han holder det gående sesong etter sesong.

Dette var for øvrig Vålerengas fjerde hjemmeseier på rad over Tromsø.

Vikings sjansesløseri
Det endte 0-0 i andre hjemmekamp for rad for Viking, som sløste enormt med sjansene mot Hønefoss.

Se sammendrag av Viking-Hønefoss i TV 2 Play

Med Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay på sidelinjen var Viking svekket offensivt før møtet med Hønefoss i Stavanger. Dermed hvilte det et ekstra ansvar på Patrik Ingelsten og formsterke Trond Olsen.

Vikings Trond Olsen blir taklet av Per Olav Ulvestad. (Foto: Tommy Ellingsen/NTB scanpix)
Vikings Trond Olsen blir taklet av Per Olav Ulvestad. (Foto: Tommy Ellingsen/NTB scanpix)

Det ansvaret tok de ikke. Vikings spisser misbrukte en rekke sjanser.

Hønefoss var godt organisert defensivt og sto i mot en intens sluttspurt fra Viking. På overtid fikk Hønefoss et frispark 27-28 meter fra mål. Aleksander Solli har en fryktet skuddfot og rødluggen dundret til - i tverrligger og over.