Kjempesmell for Molde

Hattrick av Christian Gytkjær ga Haugesund 5-1 borte mot Molde i eliteserien torsdag. Tittelforsvareren fikk et skikkelig 16.-mai-mareritt i egen lekegrind.

Sist helg holdt Molde nullen for første gang for året i 0-0-kampen borte mot Sandnes Ulf. Ole Gunnar Solskjær trodde laget hans var på rett spor. Men hjemme mot Haugesund kom Moldes defensive problemer til syne til gagns.

Etter bare 53 sekunder hadde Gytkjær rukket å gjøre 1-0 for FKH. Dansken utnyttet en retur fra Molde-keeper Ørjan Nyland, som ikke klarte å holde ballen etter et hodestøt fra Alexander Søderlund.

Molde svarte tidlig, og fire minutter senere sto det 1-1. Kristoffer Vatshaug headet inn utligningen på et hjørnespark fra Etzaz Hussain. En stund virket vertene å ha initiativet, men Molde slet med presisjonen, og kontringene satt dårlig.

Tre minutter før pause fikk Gytkjær stå merkelig alene og hadde all verdens tid til å sette 2-1 fra 18 meter. Målet kom etter en flott pasning fra Søderlund. Igjen slett og tafatt forsvarsspill av Molde. Det var også kjenningsmelodien på 3-1 etter 47 minutters spill. Nyland reddet Søderlunds første forsøk, men landslagsmannen satte kontrollert inn returen. 25-åringen hadde like etter et treff i aluminiumen.

Så var det Michael Haukås' tur til å lage fotballkunst etter en time. Fra 25 meter banket han til, og ballen duppet i mål via tverrliggeren. Resten av kampen styrte Haugesund inn seieren. Seks minutter før slutt fullførte Gytkjær sitt hattrick fra straffemerket. (©NTB)