Brann med ny 16. mai-triumf

18-åringen Bård Finne takket for tilliten med scoring da Brann slo Aalesund 2-0 på hjemmebane i eliteserien torsdag.

Det var Branns tredje strake seier foran hjemmepublikummet på norsk fotballs store festdag. Ekstra gledelig for bergenserne var det at det lokalet talentet Finne markerte seg.

Angriperen virket giftig hele første omgang og sendte Brann i føringen på et ypperlig tidspunkt. Like før pause fikk han ballen på 11-12 meter etter et innlegg fra høyre og hamret den inn via stolpen.

Aalesund var absolutt med i kampen, men ble straffet igjen noen minutter etter hvilen da et passivt forsvar lot Birkir Már Sævarsson gå og gå. Islendingen forsøkte seg med venstrefoten og var noe heldig da ballen traff et AaFK-bein og gikk inn ved siden av en sprellende Sten Grytebust.

0-2 ble vanskelig å hente inn, men Aalesund hadde heller ikke marginene på sin side i jakten på redusering. Både Michael Barrantes og Leke James hadde skudd like utenfor etter rundt timen, mens Piotr Leciejewski holdt unna en god avslutning fra Fredrik Ulvestad.

Nok en sjanse fikk Aalesund til å lage spenning åtte minutter før slutt. James lekte seg med Brann-forsvaret og spilte vegg med Tor Hogne Aarøy, men heller ikke da fikk nigerianeren ballen på mål. (©NTB)